• E-MAIL

    ured@zelena-istra.hr

  • Telefon

    +385 52 506 065

  • Adresa

    Gajeva 3, 52100 Pula

blog-img-10

Dunja Mickov

15. 04. 2024.

Uzgoj krumpira na travi? Ništa bolje! Dođi u Društveni vrt Gregovica!

U Društvenom vrtu Gregovica u petak, 19. travnja, od 17 sati od Marije Skorup učimo kako primijeniti perma postupak uzgoja krumpira na travi. Radionica je besplatna! Prijave na mail ured@zelena-istra.hr.

Pula, 15. travnja 2023. - Zanima te uzgoj krumpira na travi na permakulturan način? Ako je tvoj odgovor na pitanje potvrdan, požuri i prijavi se na besplatnu radionicu koju Zelena Istra organizira u Društvenom vrtu Gregovica u petak, 19. travnja, s početkom u 17:00 sati. Dvosatnu radionicu vodi permakulturna praktičarka i volonterka Društvenog vrta, Marija Skorup.

Radi se o postupku koji podrazumijeva postavljanje naklijalog krumpira na travnatu površinu, uz upotrebu sjena, koprive, granuliranog organskog gnojiva i komposta. Tehnika nam omogućava uspješniji uzgoj omiljenog jestivog gomolja uz manje zalijevanja te njegovu bolju otpornost na današnje klimatske uvjete koji katkad podrazumijevaju brzu izmjenu između iznimno visokih i niskih temperatura.

Broj mjesta na radionicama je ograničen, a prijaviti se možeš na ured@zelena-istra.hr najkasnije do četvrtka, 18. travnja u 20 sati. Molimo da prilikom prijave naznačiš da se prijavljuješ za vrtlarsku radionicu te nam pošalješ svoje ime i prezime i broj telefona.

Radionica se održava povodom Dana planeta Zemlje, u sklopu kampanje Večernjeg lista „Rezolucija Zemlja”.

Napomene:
Planiraj odgovarajuću odjeću i obuću (npr. gumene čizme) te ponesi jedan par vrtlarskih rukavica!
Ako se prijaviš na radionicu, pa odustaneš od sudjelovanja, molimo da nam to pravovremeno javiš!

 

Fotografija: KaliAntye, Shutterstock  

 

Prilozi