• E-MAIL

    ured@zelena-istra.hr

  • Telefon

    +385 52 506 065

  • Adresa

    Gajeva 3, 52100 Pula

blog-img-10

Nina Brnić

19. 04. 2024.

Donesi i besplatno popravi neispravan uređaj!


Dođi na repair cafe - akciju popravaka malih kućanskih uređaja, koja će se održati u četvrtak, 25. travnja, od 17:00 do 19:00 sati na parkiralištu Društvenog centra Rojc. Donesi svoj neispravan kućanski aparat, a naš majstor će, uz tvoju pomoć, dijagnosticirati kvar i pokušati ga popraviti.

Cilj ovakvih popravljanja uz druženje je razmjena znanja, okupljanje lokalne zajednice i promicanje društvene solidarnosti te poticanje smanjenja nastanka otpada i učinkovite uporabe prirodnih resursa.

Prijave za repair cafe su obavezne, a prijaviti se možeš do srijede, 24. travnja, na e-maill: ured@zelena-istra.hr. Prilikom prijave potrebno je najaviti koji predmet želiš popraviti i o kojem se kvaru radi kako bismo unaprijed pripremili alat i rezervne dijelove. Svatko može donijeti samo jedan predmet, kućanski uređaj manjih dimenzija (koji se može donijeti u rukama).

Ova akcija dio je cjelodnevnog događanja pod nazivom Reuse dan u Rojcu u sklopu kojeg će građani imati priliku razgledati kamion za popravke „E-transformer”, informirati se o inovativnom konceptu knjižnice stvari, posuditi predmete iz pop-up knjižnice, zamijeniti ispravne uređaje koje ne koristite u e-mjenjačnicnici i, naravno, popraviti svoj neispravan uređaj.

 



Događaj organizira Zelena Istra u sklopu Projekta “Communities go circular”. Projekt financira Europska unija u sklopu programa „Građani, jednakost, prava i vrijednosti (Citizens, Equality, Rights and Values programme, (CERV)”. Izražena stajališta i mišljenja, međutim, odražavaju samo stajališta i mišljenja autora i ne predstavljaju nužno ona Europske unije ili Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu (EACEA). Za njih se ne mogu smatrati odgovornima niti Europska unija niti EACEA.