• E-MAIL

  ured@zelena-istra.hr

 • Telefon

  +385 52 506 065

 • Adresa

  Gajeva 3, 52100 Pula

blog-img-10

Andrea Ivančić

Eco Quest - Narrative Video Game on Climate Change

U sklopu programa ERASMUS+ pokrenut je projekt EcoQuest na temu klimatskih promjena.

Izvješće Europske komisije iz 2022. godine pod nazivom "Obrazovanje za ekološku održivost'' otkrilo je da mladi vide ekološke izazove kao hitne, osobne i inspirativne. Međutim, unatoč njihovoj visokoj svijesti o klimatskim promjenama i potrebi za djelovanjem kako bi im se suprotstavili, osjećaju se bespomoćno zbog prevelikih razmjera problema i često smatraju da na svojoj razini ne mogu puno učiniti.

Danas je edukativna vrijednost video igara dobro prepoznata i priznata u mnogim pedagoškim kontekstima. Međutim, edukativne igre ponekad zaboravljaju biti zabavne i uključujuće, a poznate igre koje mogu doprinijeti ekološkom djelovanju nisu koncipirane kao obrazovni resursi te nedostaje primjenjivost za osobe koje rade s mladima. Nadalje, nisu svi upoznati s igrifikacijom, a s porastom tehnološke transformacije, prepreka digitalnoj pismenosti mora se riješiti u obrazovanju.

Projekt Eco Quest - Narrative Video Game on Climate Change ima za cilj unaprijediti obrazovanje o zelenoj tranziciji i održivom razvoju stvaranjem narativne video igre koja će poučavati o klimatskim promjenama, EU-ovim zelenim politikama i o tome kako mladi mogu imati aktivnu ulogu. Kroz jednostavnu, interaktivnu i impresivnu igrivost, ova će igra biti dostupna svim učenicima i povezat će svoj obrazovni pristup s europskim programima putem pedagoškog vodiča i podržavajućih edukativnih aktivnosti za nastavnike i trenere kako bi iskoristili sve prednosti naše inicijative.

Projektni rezultati:

 • Pedagoški vodič kako bi pomogao osobama koje rade s mladima da bolje shvate vrijednu povezanost između zelenog obrazovanja, učenja putem igara i video igara.
 • Narrativna video igra o klimatskim promjenama kako bi se povećalo uključivanje mladih i kako bi se mladima pružio bolji pristup zelenom obrazovanju putem igara i iskustvenog učenja.
 • NIz od 8 podržavajućih edukativnih aktivnosti kako bi se pružila podrška i smjernice trenerima za implementaciju rezultata ovog projekta u svojoj praksi.

Internetska stranica projekta

Nositelj projekta: Európsky Dialóg – European Dialogue (Trnava, Slovačka)

Projektni partneri:

 • SCS LogoPsyCom (Mons, Belgija)
 • YuzuPulse (Tourcoing, Francuska)
 • Udruga Zelena Istra - Association Green Istria (Pula, Hrvatska)

Trajanje projekta:

Od 1. travnja 2024. do 31.ožujka 2025.

Financira Europska unija. Izražena stajališta i mišljenja su samo autorova i ne odražavaju nužno one Europske unije ili Izvršne agencije za obrazovanje i kulturu (EACEA). Ni Europska unija ni EACEA ne mogu se smatrati odgovornima za njih.
 

Fotografije