Zaposlenici

IRENA BURBA

Rođena 1980., diplomirala na Filozofskom fakultetu, smjer Hrvatski jezik i književnost te povijest (Sveučilište Jurja Dobrile Pula, 2005.) Irena radi u Zelenoj Istri od 2007. godine kao voditeljica Zelenog telefona. Od 2020. predsjednica udruge. Njeno osnovno područje djelovanja je pružanje pomoći građanima u rješavanju okolišnih problema te podrška građanskim inicijativama. Ima više od deset godina iskustva u pisanju i upravljanju projektima u području zaštite okoliša i održivog razvoja. Aktivno sudjeluje u razvijanju edukativnog programa Zelene Istre u području održivog gospodarenja otpadom i zaštite prirode te ima veliko iskustvo u edukaciji djece, mladih i drugih ciljnih skupina. Osim toga ima iskustva u jačanju kapaciteta zajednice te velik interes za razvoj zajednice, sudioničke modele upravljanja te različite prakse dijeljenja u lokalnoj zajednici što ju je dovelo do sudjelovanja u projektima Erasmus+ i Europa za građane, ali i do aktivnog sudjelovanja u brojnim lokalnim inicijativama. Irena je članica Upravnog odbora Zelene Istre, a punih 8 godina je bila i članica upravnog odbora Saveza udruga Rojca (mreža bazirana u Društvenom centru Rojc), kao i prva predsjednica Saveza udruga Rojca.


IVAN DIVKOVIĆ

Rođen 1985. godine, diplomirao ekonomiju (smjer financije) na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli 2008. godine. Radi u Zelenoj Istri od 2009. godine kao voditelj administrativnih poslova te tajnik udruge. Glavni dio njegovog posla odnosi se na sve aspekte administracije projekata (različitog stupnja složenosti, ovisno o donatoru) koje provodi Zelena Istra (to uključuje nabavu roba i usluga, praćenje troškova, izvještavanje donatorima i sl.). Također, osim projektnih obveza, zadužen je i za sve vrste dokumenata i administrativno-financijskih obveza koje Udruga mora izvršiti sukladno nacionalnom zakonodavstvu.

 


DUNJA MICKOV

Rođena 1981., diplomirani novinar i politolog (Sveučilište u Zagrebu, Fakultet političkih znanosti, 2006., 2012.). Radi u Zelenoj Istri od 2013. godine kao stručni suradnik na projektima. Uspješno je prijavila nekoliko projekata vezanih uz participativno budžetiranje i razvojne teme u okviru kojih se isprepliću energetika, infrastruktura, prirodni resursi, zaštita okoliša i ljudska prava. Njena područja interesa odnose se i na dobro upravljanje, osobito transparentnost i pravo na pristup informacijama.

 


NINA BRNIĆ

Rođena 1974. godine, diplomirala hrvatski jezik i književnost i engleski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, 2003. Nina ima više od deset godina iskustva u predavačkom radu na svim obrazovnim razinama. Podučavala je engleski jezik u nekoliko osnovnih škola u Istri te kao vanjski suradnik na Sveučilištu Juraj Dobrila u Puli (2010. - 2013.). U razdoblju od 2006. do 2009. radila je kao lektorica za hrvatski jezik na University of Iowa u Sjedinjenim Američkim Državama. Od 2018. Nina radi kao stručna suradnica na projektima u Zelenoj Istri, uglavnom u području održivog gospodarenja otpadom.

 


MARKO GRBAC KNAPIĆ

Rođen 1974. u Puli, završio Srednju strukovnu školu - smjer ugostitelj. Zaposlen kao voditelj radione „Re-Geppetto” kojom zajednički upravljaju Savez udruga Rojca i Zelena Istra. Osim svakodnevnog vođenja radione koja otvorena za sve građane, Marko osmišljava i provodi radionice u području ponovne uporabe, popravljanja, stjecanja novih vještina za sve dobne skupine od vrtića i škola do građana. Iskustvo u području ponovne uporabe, popravljanja i obrade drva stekao je kao aktivan član umjetničke zajednice "Cultural Amsterdam breathing place " Rijkkshemelvaartdienst" od 1999.-2007. god.. Tu je radom na spoju umjetnosti i zanata u svrhu nastanka novih umjetničkih djela koja imaju i praktični aspekt, stekao vještine rada sa materijalima kao što su drvo, metala, plastika, tkanine, itd. te je stekao iskustvo u svakodnevnoj organizaciji funkcioniranja radione. Kao producent i istraživač zvuka, skladajući i izvodeći glazbu u različitim formatima, aktivan je instruktor glazbenog softvera “Ableton” na nacionalnoj i međunarodnoj razini. Od 2008. godine član je Koordinacije Društvenog centra Rojc, mješovitog civilno-javnog tijela upravljanja. U slobodno vrijeme sudjeluje u radu Radio Rojca -radija zajednice, u radu kluba „Kotač”  te drugih aktivnosti u sklopu Društvenog centra Rojc.


ANDREA IVANČIĆ

Rođena 1995.godine u Puli. Diplomirala ekologiju i zaštitu prirode na PMF-u u Zagrebu, 2020. Dugogodišnje volontiranje i surađivanje s raznim udrugama u Puli i Zagrebu dovelo ju je u kontakt sa Zelenom Istrom početkom 2020.godine. Putem inicijative „Neka otpad otpadne!”, čiji je cilj bio promocija očuvanja okoliša i cirkularne ekonomije, zajedno sa Zelenom Istrom vodila je poučne radionice i edukacije. Andrea ima iskustvo u edukaciji djece, mladih i drugih ciljnih skupina koje je stekla volontirajući, a i sudjelovanjem na raznim Erasmus+ programima po Europi. Zaposlila se u Zelenoj Istri 2023. godine na mjesto suradnice/edukatorice u području zaštite prirode i okoliša i održivog razvoja.