• E-MAIL

    ured@zelena-istra.hr

  • Telefon

    +385 52 506 065

  • Adresa

    Gajeva 3, 52100 Pula

blog-img-10

Irena B.

22. 12. 2023.

Čarobno i kreativno na radionici "Zeleni blagdani i zero waste zamatanje poklona"

Prava blagdanska atmosfera zavladala je jučer u Radiona Re-Geppetto na radionici „𝐙𝐞𝐥𝐞𝐧𝐢 𝐛𝐥𝐚𝐠𝐝𝐚𝐧𝐢 - 𝐳𝐞𝐫𝐨 𝐰𝐚𝐬𝐭𝐞 𝐳𝐚𝐦𝐚𝐭𝐚𝐧𝐣𝐞 𝐩𝐨𝐤𝐥𝐨𝐧𝐚"! Umjesto kupovnih papira, plastičnih traka, mašnica i ukrasa, za zamatanje smo koristili materijale iz prirode - šišarke, osušeno cvijeće, grančice bora, čempresa, lovora, lavande, sušene kolute naranče... i sve ukrase koje smo već imali kod kuće. Sudionice su bile izuzetno inspirirane i kreativne, a rezultat su predivne kutije za poklone! Naša kreativnost nije stala samo na zamatanju, već smo i naučili izrađivati mašnice od starih časopisa!  

Blagdansko razdoblje često nosi povećanu potrošnju i stvaranje velikih količina otpada od klasičnih ukrasnih materijala. No, tijekom ove radionice zajedno smo razmišljali o održivosti, stvaranju manje količine otpada tijekom blagdana i brizi za okoliš.
Hvala svima koji su sudjelovali i doprinijeli stvaranju održivih i kreativnih poklona!


Radionica je dio serije edukativnih radionica namijenjenih svim građanima, s ciljem osvještavanja o važnosti pravilnog odvajanja otpada i upoznavanja s mogućnošću ponovne upotrebe različitih materijala koju provode Komunalno poduzeće Pula Herculanea, uz podršku Grada Pule i partnerstvo s udrugom Zelena Istra.


Radionice se održavaju jednom mjesečno u Radioni Re-Geppetto u Društvenom centru Rojc, a svi sudionici imat će priliku ostvariti dodatne popuste na redovne usluge Herculanee.


#OdrživiBlagdani #ZeroWasteRadionica #ZelenaIstra #Pulahercualnea #Prirodnimaterijali