• E-MAIL

    ured@zelena-istra.hr

  • Telefon

    +385 52 506 065

  • Adresa

    Gajeva 3, 52100 Pula

blog-img-10

Irena B:

12. 02. 2024.

Online radionica: "Plan održive urbane mobilnosti (SUMP) – od vizije do implementacije”

Pozivamo vas na online radionicu 𝐏𝐥𝐚𝐧 𝐨𝐝𝐫ž𝐢𝐯𝐞 𝐮𝐫𝐛𝐚𝐧𝐞 𝐦𝐨𝐛𝐢𝐥𝐧𝐨𝐬𝐭𝐢 (𝐒𝐔𝐌𝐏) Grada Pule – 𝐨𝐝 𝐯𝐢𝐳𝐢𝐣𝐞 𝐝𝐨 𝐢𝐦𝐩𝐥𝐞𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐜𝐢𝐣𝐞”  koju će voditi 𝐌𝐚𝐫𝐤𝐨 𝐒𝐭𝐚𝐧č𝐞𝐜. Radionica će se održati 21.02.2024. od 9:30 do 11:30 sati.
✅ Masterclass prezentacija o SUMP implementaciji obuhvatit će najnovije trendove vezane uz Planove održive urbane mobilnosti u Europi uključujući:
✅  EU regulativa i direktive vezane uz provedbu SUMP kao i direktive koje utječu na planiranje prometa (Green Deal, Strategija održive i pametne mobilnosti, TEN-T regulativa i sl.)
✅ Trendovi održivom prometu i primjeri dobre prakse iz Europskih gradova: SUMP implementacija i mjere
✅ SUMP: od vizije do implementacije
✅ Monitoring
✅ Uključivanje relevantnih dionika i građana
U prvom dijelu radionice bit će prezentirani primjeri dobre prakse dok je drugi dio radionice u trajanju 30 minuta određen za facilitiranu diskusiju.

O predavaču: Marko Stančec je prostorni planer po obrazovanju,  s višegodišnjim iskustvom u temama  prostornog i prometnog planiranja kroz paradigmu održivosti (npr. održivo prostorno-prometno planiranje, upravljanje prometom i prometne politike, nemotorizirani promet, SUMPovi, participacija građana u planiranju, i sl. Marko je trenutno zaposlen kao Koordinator projekata i KOORDINATOR RADNE SKUPINE ZA KLIMATSKI NEUTRALNE GRADOVE, u POLIS Mrezi – najvecoj mreži gradova u Europi koja se bavi prometom i inovacijama prometnim politikama. Marko je uključen u nekoliko EU projekata posvećenih SUMP-ovima, analizi i upravljanju transportnim podacima i multimodalnim urbanim čvorovima. Više od 10 godina iskustva u podršci gradovima u formuliranju učinkovitih mjera za SUMP-ove, upravljanje urbanim prostorom i planiranje temeljeno na modelima. Prije nego što se pridružio POLIS-u, radio je kao savjetnik CIVINET Slovenija-Hrvatska-Jugoistočna Europa (SEE). Bio je dio tima koji je razvijao prvi SUMP u Hrvatskoj i SUMP konzultant u jugoistočnoj Europi.

 

Osigurajte svoje mjesto prijavom na google obrazac:
https://docs.google.com/forms/d/1upEm7k2cBvWPCY1Z3Lrxsa_zXEXWrT0ADdy4BbDRc8w/edit
Radionicu organizira  Udruga Zelena Istra  u sklopu projekta Climate Bridges koji vodi Cipra lab, a partneri su i Urban Research Institute (URI) iz Albanije, Centar za energiju, okoliš i resurse (CENER 21) iz Bosne i Hercegovine Projekt finacira Europska klimatska inicijativa (EUKI