• E-MAIL

    ured@zelena-istra.hr

  • Telefon

    +385 52 506 065

  • Adresa

    Gajeva 3, 52100 Pula

blog-img-10

Nina Brnić

23. 02. 2024.

Upcycling radionica tekstila u Radioni Re-Geppetto

Pridružite se još jednoj kreativnoj upcycling radionici u Radioni Re-Geppetto. Ovog puta u suradnji s 𝐮𝐝𝐫𝐮𝐠𝐨𝐦 𝟐𝐊-𝐊𝐞𝐦𝐩𝐊𝐚𝐭𝐳𝐞 𝐢𝐳 𝐑𝐨𝐣𝐜𝐚 očekuje vas radionica prenamjene starog tekstila u nešto novo. Kako od starog džempera ili hlača napraviti torbu ili neki drugi predmet – saznajte uz stručno vodstvo poznate pulske kostimografkinje i lutkarice 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐧𝐞 Š𝐭𝐞𝐦𝐛𝐞𝐫𝐠𝐞𝐫. Tema radionice je zbrinjavanje tekstila, ponovna uporaba i recikliranje s naglaskom na stvaranje novih proizvoda od starog tekstila.

Radionica će se održati u četvrtak, 𝟐𝟗. veljače 𝐨𝐝 𝟏𝟖 𝐝𝐨 𝟐𝟎 𝐬𝐚𝐭𝐢. Broj mjesta je ograničen, a prijaviti se možete putem e-maila ured@zelena-istra.hr.

Molimo sudionike da ponesu svoj stari komad tekstila (traperice, majice, vuneni džemper itd.) koje će na radionici redizajnirati u novi predmet. Trajanje radionice je dva sata, ali zbog specifičnosti radionice ostaje otvorena mogućnost da polaznici u dogovoru s voditeljicom radionice dogovore dodatan termin na kojem će dovršiti svoj rad.

Možemo kupovati manje tekstila i pritom njegovati originalan i kreativan stil. 𝐒𝐦𝐚𝐧𝐣𝐢𝐦𝐨 𝐳𝐚𝐣𝐞𝐝𝐧𝐨 𝐧𝐚𝐬𝐭𝐚𝐧𝐚𝐤 𝐨𝐭𝐩𝐚𝐝𝐚 𝐢 𝐧𝐚𝐮č𝐢𝐦𝐨 𝐧𝐨𝐯𝐞 𝐯𝐣𝐞š𝐭𝐢𝐧𝐞 𝐮 𝐑𝐚𝐝𝐢𝐨𝐧𝐢 𝐑𝐞-𝐆𝐞𝐩𝐩𝐞𝐭𝐭𝐨. Radiona Re-Geppetto prostor je u Društvenom centru Rojc namijenjen građanima koji žele popraviti i produžiti životni vijek proizvoda. Radionom upravlja Savez udruga Rojca, a programe kreira Udruga Zelena Istra.

 

Događaj organizira Zelena Istra u sklopu Projekta “Communities go circular”. Projekt financira Europska unija u sklopu programa „Građani, jednakost, prava i vrijednosti (Citizens, Equality, Rights and Values programme, (CERV)”. Izražena stajališta i mišljenja, međutim, odražavaju samo stajališta i mišljenja autora i ne predstavljaju nužno ona Europske unije ili Europske izvršne agencije za obrazova-nje i kulturu (EACEA). Za njih se ne mogu smatrati odgovornima niti Europska unija niti EACEA.