• E-MAIL

    ured@zelena-istra.hr

  • Telefon

    +385 52 506 065

  • Adresa

    Gajeva 3, 52100 Pula

blog-img-10

Nina Brnić

02. 04. 2024.

Radionica "Kako kompostirati"


Udruga Zelena Istra u suradnji s komunalnim poduzećem Komunalac Fažana d.o.o. poziva građane na besplatnu radionicu o kompostiranju koja će se održati u utorak, 9. travnja od 18:30 do 19:30 sati u prostoru MMC-a u Fažani, Ulica 43. istarske divizije 8. Polaznici će naučiti kako pravilno kompostirati, kako jednostavno zbrinuti bio-otpad iz kućanstva i proizvesti koristan kompost za svoj vrt.

Više od 40% naše otpada u kućanstvu čini bio-otpad koji se može kompostirati jer je biorazgradiv. Na taj način ne samo da smanjujemo svoje račune za otpad, već i pozitivno utječemo na okoliš. Pravilnim kompostiranjem ne stvara se metan, vrlo štetan staklenički plin koji doprinosi klimatskim promjenama. Također, stvaramo krajnji produkt - kompost pun hranjivih organskih spojeva koji poboljšavaju strukturu i mikrobiološku aktivnost u tlu te poboljšavaju otpornost biljaka na nametnike i bolesti.
Radionicu vode Nina Brnić i Andrea Ivančić iz Udruge Zelena Istra. Broj mjesta je ograničen, a prijave se primaju na e-mail: ured@zelena-istra.hr.

Fotografije

Prilozi