• E-MAIL

    ured@zelena-istra.hr

  • Telefon

    +385 52 506 065

  • Adresa

    Gajeva 3, 52100 Pula

blog-img-10

Andrea Ivančić

19. 04. 2024.

BicPop-Up događaj održan ispred Radione Re-Geppetto bio je iznimno uspješan!

BicPop-Up događaj održan prošli tjedan ispred Radione Re-Geppetto bio je iznimno uspješan!

Uz majstorske ruke Leje i Gorana, čak 9 bicikala je popravljeno, zakrpano, uštimano, zategnuto i podmazano. Ovo je sjajna inicijativa koja omogućava ljudima da obnove svoje bicikle i produže njihov životni vijek.

Svrha Biciklopopravljaone jest pružiti svim zainteresiranima prostor, alate i savjete kako bismo im omogućili da sami poprave svoj bicikl. Biciklopopravljaona je servis za bicikle utemeljen na "uradi sam" principu: korisnice_i sve popravke vrše same_i, uz podršku volonterki_a. Za razliku od drugih servisa za bicikle, u Biciklopopravljaoni svoj bicikl ne možete jednostavno ostaviti na popravku i vratiti se kad bude gotov. Dežurne volonterke i volontere možete pitati za savjet ili pomoć pri popravku svog bicikla, a od vas se očekuje dobra volja i želja za upoznavanjem vlastitog bicikla.

Po uzoru na zagrebačku Biciklopopravljaonu, koju već godinama vodi udruga Zelena akcija, želja nam je pokrenuti takvu popravljaonicu i u sklopu Radione Re-Geppetto. Za početak putem ovakvih pop-up akcija čime promičemo održivu mobilnost i svijest o važnosti popravljanja i očuvanja postojećih resursa. Nadamo se da će ova inicijativa nastaviti rasti te da će se pokazati da postoji velik interes za pokretanjem trajne popravljaonice. 

Događaj organizira Zelena Istra u sklopu Projekta “Communities go circular”. Projekt financira Europska unija u sklopu programa „Građani, jednakost, prava i vrijednosti (Citizens, Equality, Rights and Values programme, (CERV)”. Izražena stajališta i mišljenja, međutim, odražavaju samo stajališta i mišljenja autora i ne predstavljaju nužno ona Europske unije ili Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu (EACEA). Za njih se ne mogu smatrati odgovornima niti Europska unija niti EACEA.

Fotografije