• E-MAIL

    ured@zelena-istra.hr

  • Telefon

    +385 52 506 065

  • Adresa

    Gajeva 3, 52100 Pula

blog-img-10

irena

23. 04. 2009.

ZAUSTAVIMO OTIMAČINU ŠUMA I POLJA

Akcija u subotu 25.04.2009. od 10 do 13 h na Portarati u Puli ZAUSTAVIMO OTIMAČINU ŠUMA I POLJA! - Zahtjevamo ukidanje Zakona o igralištima za golf Povodom Dana planeta Zemlje, udruge su pripremile daljnje akcije na mobiliziranju javnosti povodom zahtjeva za ukidanje Zakona o igralištima za golf. Uz poruku „Zaustavimo otimačinu šuma i polja, aktivnosti će se 25. travnja održati paralelno u Puli, Dubrovniku, Splitu i Zagrebu. Razlozi za ukidanje Zakona o igralištima za golf (zbog kojih su udruge podnijele Ustavnom sudu RH zahtjev za ocjenom ustavnosti) su mnogi:
  1. postupak donošenja zakona je protuustavan
  2. državni interes treba biti utvrđen na temelju najviših ustavnih vrednota, te na objektivnim pokazateljima, a ne na jednoj odredbi zakona od strane zakonodavca
  3. Zakon povređuje načelo pravne sigurnosti tj. izvjesnosti
  4. Zakon je protivan Ustavu RH jer ne poštuje princip jednakosti svih pred zakonom
  5. Zakon je u suprotnosti s odredbom ustava o nepovredivosti vlasništva
  6. Zakonom se narušava socijalna pravda
  7. Zakon zanemaruje očuvanje prirode i čovjekova okoliša što su također najviše ustavne vrednote
Puljane i Puljanke pozivamo da u subotu 25.04.2009. dođu na Portaratu od 10:00 do 13:00 sati, gdje će moći saznati sve o Zakonu o igralištima za golf, poslati protestni e-mail za zahtjevom za ukidanje Zakona ili potpisati veliku razglednicu – Pozdrav iz Motovuna. Izborimo se zajedno za ukidanje Zakona o igralištima za golf!

Fotografije

Prilozi