• E-MAIL

    ured@zelena-istra.hr

  • Telefon

    +385 52 506 065

  • Adresa

    Gajeva 3, 52100 Pula

blog-img-10

Ivan

21. 02. 2020.

Tribina "Kaštijun - postoji li rješenje?" u Klubu Uljanik u Puli 25. veljače 2020. u 18:00

Županijski centar za gospodarenje otpadom Kaštijun u fokusu je lokalne javnosti već mjesecima. Ljeti zbog nesnosnog smrada, a sada zimi zbog gotovo svakodnevnog prekoračenja dnevnih graničnih vrijednosti emisija lebdećih čestica 2,5. No to je samo manji, onaj vidljivi dio problema koji opterećuje rad tog postrojenja. Zabrinutost građana dodatno izaziva i nedostatak informacija, naročito o načinu na koji će se problemi riješiti.

Želeći olakšati informiranje javnosti, koje mora obuhvatiti suprotstavljene argumente, Zelena Istra organizira tribinu u klubu Uljanik u Puli, sutra 25.02.2020. u 18:00 sati.  
 
Na tribini će sudjelovati Vesna Dukić (osoba nadležna za zastupanje društva Kaštijun d.o.o.), Boris Miletić (gradonačelnik Grada Pule i predsjednik Skupštine društva Kaštijun), Fabrizio Radin (zamjenik župana koji obnaša dužnost Župana Istarske županije i član Skupštine društva Kaštijun), Koviljka Aškić (magistrica eko inženjerstva i nezavisna stručnjakinja na području gospodarenja otpadom), Bojan Blagonić (građanska inicijativa "Čist zrak, duga ljubav”) i Dušica Radojčić (Zelena Istra). Iz Ministarstva zaštite okoliša, koje smo također pozvali na tribinu, stigla je ispričnica. Tribinu će moderirati radio voditelj Elvis Morina.

U uvodu ćemo dati kratki osvrt na obaveze koje postoje, događaje od stavljanja Kaštijuna u funkciju u srpnju 2019., konstatirat ćemo uočene probleme u radu te nadležne upitati što namjeravaju poduzeti da bi se problemi riješili.

Nadamo se velikom odazivu građana, s obzirom na ovako bitnu temu za sve nas.