• E-MAIL

    ured@zelena-istra.hr

  • Telefon

    +385 52 506 065

  • Adresa

    Gajeva 3, 52100 Pula

blog-img-10

Irena B.

07. 07. 2020.

Dođite na benefit party za urbane vrtove- SUPVERZIVNI ZVUK #1

Studentska udruga Pula i Zelena Istra pozivaju vas na prvo izdanje SUPverzivnog zvuka- događaj čiji je format  pokušaj spoja edukacije i zabave na način da se kroz glazbu  dotaknu tematike aktivizma i zajedništva, jer jedna od čari glazbe je i mogućnost doživljaja socijalne tematike na sentimentalnoj razini. Benefit party održat će se u subotu 18. srpnja od 22:00 sata u prostorima Studentske udruge Pula u DC Rojc.

Prvo izdanje serijala benefita posvećen je inicijativi Zelene Istre "Urbani vrtovi Pule". Prikupljenim donacijama podržat će se aktivnosti  koje se  trenutno financiraju od strane članova inicijative (edukacije,  projekcije filmova, praktične radionice i sl.)  Večer će popratiti Reggae zvukovi, oduvijek poznati kao znak otpora i glas naroda.

Dj and Selectors:
King Epulon
Algoriddim
Foreigners Everywhere
RaFiki
Heavy Duty soundsystem

Prigodan plakat izradio je Vedran Štimac tj.  Polite BastART

Grupa za urbane vrtove Pula nastala je kao inicijativa građana za realizaciju i promociju urbanih vrtova u Puli te za pokretanje društvenog vrta kao mjesta  za odmor, druženje, edukaciju, pristup ka zdravom i samoodrživom načinu života i jačanju zajednice. U vrijeme krize zajednice trebaju naći brza i efikasna rješenja, a urbani vrtovi svakako su jedan od njih! Građani, vlast, planeri, arhitekti... trebali bi zajedno razmisliti i pronaći nove načine kako koristiti zelene površine u gradovima.  Urbano vrtlarenje može poboljšati pristup zdravoj i sigurnoj hrani, smanjiti utjecaj na klimatske promjene te smanjiti stres! Urbani vrtovi postaju zelene 'društvene zone', jer do jučer možda nepoznati susjedi kroz zajedničko vrtlarenje međusobno se bolje upoznaju i druže. Tako urbani povrtnjaci i voćnjaci povezuju sugrađane koji ih obrađuju, što potiče i društvenu odgovornost.


#grupazaurbanevrtove #duštvenicentarrojc #dnevniboravak #urbanivrtpula #urbanivrtovi #urbanivrt #pula #društvenivrt #uključise #održivirazvoj #samodostatnost #edukacija #lokalnazajednica #inicijativagrađana #communitybuilding #urbangardening #foodsovereignty #radionice #urbanapermakultura