• E-MAIL

    ured@zelena-istra.hr

  • Telefon

    +385 52 506 065

  • Adresa

    Gajeva 3, 52100 Pula

blog-img-10

Irena B.

08. 07. 2020.

Predavanje "Urbana permakultura"

Grupa za urbane vrtove Zelene Istre poziva vas na predavanje „Urbana permakultura” koje će se održati u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc, u srijedu 15. srpnja  s početkom u 19:00 sati.

Što je to permakultura i kako nam može na bolje promijeniti živote? Kako na malim gradskim površinama uzgajati hranu i uključiti zajednicu? Dođite na predavanje i saznajte kako uz pomoć permakulturnih principa postići ekološku ravnotežu društvenog vrta.

Interaktivno predavanje vodi Ivana Keller, mag. ing. ekološke poljoprivrede, permakulturna dizajnerica, članica Tranzicijske inicijative Rijeka te učiteljica vrtlarstva u Osnovnoj waldorfskoj školi u Rijeci.
Ivana Keller održava predavanja i radionice iz područja bioetičke agronomije (permakulturna, biodinamička, ekološka, regeneracijska i urbana poljoprivreda) i etnobotanike. Kompostira, kreira vertikalne vrtove na odbačenim paletama, skuplja i razmjenjuje biljno sjeme, izrađuje biljna gnojiva i sjemenske kupke, gradi hotele za kukce i pčele, proučava ljekovite biljke te aktivno sudjeluje u ozelenjavanju lokalne zajednice.
 
Broj mjesta na predavanju je ograničen te molimo da rezervirate svoje mjesto na e-mail:

nina.brnic@zelena-istra.hr

irena.burba@zelena-istra.hr

Sudionici su pozvani dati male donacije kojima će se financirati nadolazeće edukativne radionice o urbanom vrtlarenju i permakulturi. Sve aktivnosti Grupe za urbane vrtove Pule se samofinanciraju.

Grupa za urbane vrtove Pula nastala je kao inicijativa građana za realizaciju i promociju urbanih vrtova u Puli te za pokretanje društvenog vrta kao mjesta  za odmor, druženje, edukaciju, pristup ka zdravom i samoodrživom načinu života i jačanju zajednice.

Pratite novosti i na eventu na facebooku: https://web.facebook.com/events/280741459652993/

#grupazaurbanevrtove #duštvenicentarrojc #dnevniboravak #urbanivrtpula #urbanivrtovi #urbanivrt #pula #društvenivrt #uključise #održivirazvoj #samodostatnost #edukacija #lokalnazajednica #inicijativagrađana #communitybuilding #urbangardening #foodsovereignty #radionice #filmovi