• E-MAIL

    ured@zelena-istra.hr

  • Telefon

    +385 52 506 065

  • Adresa

    Gajeva 3, 52100 Pula

blog-img-10

Posted by : Irena B.

20. 07. 2020.

Planet u glavu - promocija kratkog animiranog filma

Ove subote 25.07.2020. u 20:30 sati pozivamo vas u unutarnje dvorište Društvenog centra Rojc na promociju kratkog animiranog filma o održivom razvoju „Planet u glavu” te druženje uz glazbu, piće i iće.

Film je nastao u suradnji Zelene Istre i Vibora Juhasa u sklopu projekta „Znanje za održivo djelovanje”.  Projektom uvodimo održivi razvoj u formalno obrazovanje u školama partnerima na projektu. Cilj nam je osposobiti učenike osnovnih i srednjih škola znanjima i vještinama u području održivog razvoja te povećati razumijevanje uloge vlastitog djelovanja u zajednici.  

Održivi razvoj je široko definiran koncept koji uz zaštitu okoliša obuhvaća brojne teme kao što su  ljudska prava, kulturna raznolikost, mir i sigurnost, održivi razvoj gradova, održiva proizvodnja i potrošnja, jednakost spolova. U projektu sudjeluju pulske škole OŠ „Monte Zaro”, OŠ „Šijana”, OŠ „Kaštanjer” i Gimnazija Pula te kninske škole OŠ Domovinske zahvalnosti i SŠ Lovre Montija.

Ovim animiranim filmom Zelena Istra i autor filma Vibor Juhas pokušali su na jednostavan i zanimljiv način približiti temu održivog razvoja učenicima i široj javnosti- dođite vidjeti jesu li u tome uspjeli! Osim projekcije i druženja očekuje vas i mali uvod sa zanimljivim gostima.

Program:
- predstavljanje školskih projekata – prof. Dragica Pršo, prof. Zdravka Prnić i prof. Teodora Beletić
- kratak uvod u održivi razvoj gradova – univ.spec.dipl.ing. Koviljka Aškić
- razgovor s autorom Viborom Juhasom
- projekcija filma
- DJ Rafiki Selector &iće i piće & druženje

* događaj će se provesti uz sve potrebne epidemiološke mjere zaštite

Projekt „Znanje za održivo djelovanje” Zelena Istra provodi u partnerstvu s Centrom za mirovne studije, Ekološkom udrugom Krka Knin te osnovnim i srednjim školama na području Pule i Knina.
Izrada animiranog filma odnosno sam projekt je sufinanciran sredstvima Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, Ureda za udruge Vlade RH te Ministarstva znanosti i obrazovanja RH.

#održivirazvoj #edukacija #klimatskepromjene #znanjezaodrživodjelovanje #škole