• E-MAIL

    ured@zelena-istra.hr

  • Telefon

    +385 52 506 065

  • Adresa

    Gajeva 3, 52100 Pula

blog-img-10

Irena

30. 11. 2020.

Pogledajte naš kratki film o održivom razvoju "Pokreni se – promijeni sve”

Na ovom linku (ili ispod teksta članka) pogledajte naš novi kratki film „Pokreni se – promijeni sve” u kojem smo predstavili sve školske projekte pulskih i kninskih škola kojima su učenici pokušali napraviti promjenu u svojoj lokalnoj zajednici.

Aktivnosti su provedene u sklopu projekta „Znanje za održivo djelovanje”. Projektom uvodimo održivi razvoj u formalno obrazovanje u školama partnerima na projektu. Cilj nam je osposobiti učenike osnovnih i srednjih škola znanjima i vještinama u području održivog razvoja te povećati razumijevanje uloge vlastitog djelovanja u zajednici.

Održivi razvoj je široko definiran koncept koji uz zaštitu okoliša obuhvaća brojne teme kao što su ljudska prava, kulturna raznolikost, održivi razvoj gradova, održiva proizvodnja i potrošnja, međugeneracijska solidarnost i druge teme. U projektu sudjeluju pulske škole: OŠ „Monte Zaro”, OŠ „Šijana”, OŠ „Kaštanjer”, Gimnazija Pula, OŠ Vladimira Nazora - Krnica te kninske škole OŠ Domovinske zahvalnosti i SŠ Lovre Montija te udruge Centar za mirovne studije iz Zagreba i Ekološka udruga „Krka” Knin.

Bez primjene, bez življenja i prakse, održivi razvoj ne postoji. Ovim projektom učenici su se vlastitim angažmanom izborili za promjene u svom gradu!

 

Projekt "Znanje za održivo djelovanje" se provodi u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje. Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

 

Fotografije

Video prilozi