• E-MAIL

    ured@zelena-istra.hr

  • Telefon

    +385 52 506 065

  • Adresa

    Gajeva 3, 52100 Pula

blog-img-10

Dušica

08. 06. 2021.

Zelena Istra, Legambiente i Naturefriends Greece organiziraju online seminar o nužnosti zaštite tla - Healthy Soil for Quality Life

Zelena Istra u suradnjii s talijanskom okolišnom organizacijom Legambiente i grčkom organizacijom Naturefriends Greece danas, 8. lipnja 2021. organizira online seminar o nužnosti zaštite tla za grčke dionike. U prilogu možete pročitati program seminara. Seminar se organizira u okviru projekta SOIL4LIFE u kojem je Zelena Istra zadužena za kordinaciju javnih događaja na temu zaštite tla u različitim europskim državama.

U ovom je razdoblju i sljedećih nekoliko mjeseci od iznimne važnosti poticati javne rasprave o zaštiti tla u svim državama. U travnju je Europski parlament usvojio Rezoluciju o tlu, što je vrlo važan korak prema europskoj direktivi o zaštiti tla, koja bi uvela obavezujuće mjere i ciljeve. Organizacijom javnih događanja diljem EU želimo informirati i aktivirati sve dionike koji brinu o tlu te smanjiti šanse da pojedine države opet blokiraju donošenju EU okvira zaštite, što su već jednom uspjele.