• E-MAIL

    ured@zelena-istra.hr

  • Telefon

    +385 52 506 065

  • Adresa

    Gajeva 3, 52100 Pula

blog-img-10

Irena B.

05. 07. 2021.

Chill u vrtu - upoznavanje s urbanim / društvenim vrtom uz muziku i druženje

Čuli ste za urbane i društvene vrtove na Gregovici, ali se niste još stigli priključiti ili se upoznati s konceptom? Onda je događaj CHILL U VRTU odlična prilika za to! Zelena Istra i Studentska udruga Pula sa partnerima poziva  sve građane, vrtlarice i vrtlare, slučajne namjernike da im se pridruže 9. 07. u petak od 18 do 22 sata na druženju u Društvenom vrtu koji vodi Grupa za urbane vrtove Zelene Istre!

Ideja je da svatko donese neko jelo slatko ili slano ili piće i da se zajedno podružimo uz odličnu glazbu i opuštenu atmosferu za koju će se pobrinuti DJ-i:

Ital Ficio
BoombarDub
Kajoca Bonaparte
Foreigners Everywhere

Plakat by Andrea Plec

Lokacija Društvenog vrta: MO Gregovica, Pula, kružni tok u blizini Pula City Malla, odvojak koji vodi prema trgovačkim centrima Harvey Norman, Eurospin i Decathlon.

Grupa za urbane vrtove Zelene Istre nastala je kao inicijativa građana za realizaciju i promociju urbanih vrtova u Puli te za pokretanje prvog društvenog vrta kao mjesta za odmor, druženje, edukaciju, pristup ka zdravom i samoodrživom načinu života i jačanju zajednice.

Prvi društveni vrt je nakon godine dana pokrenut te danas njime upravljaju uz Zelenu Istru i partneri Škola za odgoj i obrazovanje, Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom-DOSTI, Gimnazija Pula , Studentska udruga Pula i Udruga za autizam IŽ.

U vrijeme krize zajednice trebaju naći brza i efikasna rješenja, a urbani vrtovi svakako su jedan od njih! Urbano vrtlarenje može poboljšati pristup zdravoj i sigurnoj hrani, smanjiti utjecaj na klimatske promjene te smanjiti stres! Urbani vrtovi postaju zelene 'društvene zone', jer do jučer možda nepoznati susjedi kroz zajedničko vrtlarenje međusobno se bolje upoznaju i druže. Tako urbani povrtnjaci i voćnjaci povezuju sugrađane koji ih obrađuju, što potiče i društvenu odgovornost.

Naravno svi zainteresirani za inicijativu su pozvani da se i sami priključe. Svakog ponedjeljka, srijede i petka od 19.30 sati družimo se i radimo u vrtu. Događaj će biti organiziran u skladu s mjerama Stožera civilne zaštite IŽ.

#vrativrtugrad #grupazaurbanevrtove #chilluvrtu

 

Fotografije