• E-MAIL

    ured@zelena-istra.hr

  • Telefon

    +385 52 506 065

  • Adresa

    Gajeva 3, 52100 Pula

blog-img-10

Irena B.

24. 08. 2021.

Angažirajte se u Radioni Re-Geppetto!

Zelena Istra je u suradnji sa Savezom udruga Rojca pokrenula novi prostor u Društvenom centru Rojc. Radi se o RADIONI RE-GEPPETTO!
To je popravljaona - opremljen prostor u kojem građani mogu besplatno popraviti predmete i uređaje po „uradi sam“ principu. Svrha radione je pružiti svim zainteresiranim građanima prostor, alate i savjete koji su im potrebni kako bi sami ili uz pomoć našeg majstora Marka popravili male kućanske uređaje, predmete, namještaj, odjeću i igračke.

Vlasnici pokvarenih i oštećenih predmeta mogu kod nas u radioni pronaći razne vrste alata koje se obično ne isplati kupovati. Svim zainteresiranima je na raspolaganju i podrška majstora – voditelja radione koji može pomoći u rješavanju kvarova koje ne znaju otkloniti sami. Dobrodošli su i volonteri koji posjeduju razne vještine i koji su spremni svoje znanje jednom tjedno ili mjesečno prenijeti korisnicima putem “repair caffe” programa.

Ukoliko se želite aktivnije uključiti pozivamo vas da se prijavite na jedno od otvorenih volonterskih mjesta u sklopu Radione Re-Geppeto.

Na donjim poveznicama ćete pronaći sve važne informacije o volonterskim mjestima:

1. Volonter/ka u sklopu Repair caffe programa u sklopu Radione (program je dugoročan i može se po želji volontirati jednom tjedno, jednom u dva tjedna, jednom mjesečno..)

2. Volonter/ka u okviru javne akcije uređenja murala i ulaza u Radionu Re-Geppetto 02.09.2021.

3. Volonter/ka u okviru organizacije TiDam-TIDaš sajma razmjene u DC Rojc 09.09.2021.

U sklopu Radione Rojc u 2021./2022. godini očekuju vas besplatne radionice vještina kao i razne javne akcije od bike/skate repair događaja do sajmova razmjene bez novaca. U planu su radionice izrade shabby chic namještaja, kompostera, vertikalnog vrta, prirodne kozmetike, zatim radionice sitotiska, šivanja i krpanja te ponovne uporabe otpada na kreativan način. Planiramo i brojne javne akcije uređenja okućnice Rojca te izrade opreme kao što su klupe, koševi za otpadi dr.

Pozvani ste uključiti se u sve navedene aktivnosti – o čemu ćemo vas pravovremeno obavijestiti putem e-maila i drugih naših kanala.

Veselimo se vašem aktivnom angažmanu!

Obnova prostora bivše udruge Gepetto u prizemlju sjevernog krila Društvenog centra Rojc i njegova prenamjena u zajedničku radionicu za korisnike prostora u zgradi financira se u okviru projekta "R.O.J.C: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-<wbr></wbr>Cijenimo" (broj ugovora UP.04.2.1.07.0130, poziv "Prostori sudjelovanja - razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice"), kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Savez udruga Rojca, a Zelena Istra, kao partner na projektu, zadužena je za adaptaciju radionice.