• E-MAIL

    ured@zelena-istra.hr

  • Telefon

    +385 52 506 065

  • Adresa

    Gajeva 3, 52100 Pula

blog-img-10

Irena B.

25. 08. 2021.

Uključite se aktivno u rad Društvenog vrta na Gregovici!

Evo još jedne odlične prilike za aktivniji angažman u Zelenoj Istri. Naime, tražimo volontere koji će zajedno s nama vrtlariti u Društvenom vrtu Gregovica: saditi, plijeviti, zalijevati, brati plodove i sl. Također nam trebaju volonteri koji će pomagati pri organizaciji i provedbi radionica i događaja koji se redovno održavaju u vrtu. Priključite se našoj Grupi za urbane vrtove Zelene Istre i postanite dio zajednice koja brine i stvara programe u društvenom vrtu! Trud svih volontera i koordinatorica u društvenom vrtu se ovo ljeto itekako isplatio! Imamo obilje prekrasnog ukusnog i ekološki uzgojenog povrća: razne vrste rajčica, tikvice, patlidžane, krastavce, paprike, nekoliko vrsta tikvi... a posebno smo ponosne na naše superslatke lubenice!

Početkom rujna organizirat ćemo još jedno druženje u društvenom vrtu, na kojem ćete moći degustirati jela od našeg povrća i informirati se o aktivnostima društvenog vrta, tako da rezervirajte petak 03.09. od 18:00 sati.

Udruga Zelena Istra, zajedno s partnerima Gimnazijom Pula, Društvom osoba s tjelesnim invaliditetom, Školom za odgoj i obrazovanje Pula, Udrugom za autizam Istarske županije i Studentskom udruga Pula, dobila je na upravljanje Društveni vrt na Gregovici na razdoblje od 2 godine. Društveni vrt dio je Urbanih vrtova Gregovica, nalazi se na području Mjesnog odbora Gregovica i ima površinu oko 1500 m2. 

Grupa za urbane vrtove Zelene Istre nastala je kao inicijativa građana za realizaciju i promociju urbanih vrtova u Puli te za pokretanje prvog društvenog vrta kao mjesta za odmor, druženje, edukaciju, pristup ka zdravom i samoodrživom načinu života i jačanju zajednice.

U vrijeme krize zajednice trebaju naći brza i efikasna rješenja, a urbani vrtovi svakako su jedan od njih! Urbano vrtlarenje može poboljšati pristup zdravoj i sigurnoj hrani, smanjiti utjecaj na klimatske promjene te smanjiti stres! Urbani vrtovi postaju zelene "društvene zone", jer do jučer možda nepoznati susjedi kroz zajedničko vrtlarenje međusobno se bolje upoznaju i druže. Tako urbani povrtnjaci i voćnjaci povezuju sugrađane koji ih obrađuju, što potiče i društvenu odgovornost.

Ako ste zainteresirani, javite nam se na ured@zelena-istra.hr, telefonom na 052 506 065 ili nas posjetite na trećem katu DC Rojc (od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati).

Vidimo se u vrtu :)

 

 
 
 
 
 
 
2