• E-MAIL

    ured@zelena-istra.hr

  • Telefon

    +385 52 506 065

  • Adresa

    Gajeva 3, 52100 Pula

blog-img-10

Irena

15. 09. 2021.

Radionica izrade vertikalnog vrta

U sklopu programa Radione Re-Geppetto najavljujemo prvu radionicu vještina za građane - radionicu izrade vertikalnog vrta.

Od babilonskih visećih vrtova pa sve do današnjih biotekturnih građevina (op.a. biotektura je uvođenje živih ekosustava u postojeću arhitekturu) čovjek traži i primjenjuje rješenja kako bi približio biljke svome domu. Sve više ljudi živi u gradovima pa je i potreba za urbanom poljoprivredom i vrtlarstvom sve veća. U urbanim zonama vrtlariti se može unatoč onečišćenju s prometnica i iz industrijskih postrojenja. Prostora u gradu za uzgoj biljaka ima, betonskih, a i zemljanih površina. Vertikalni vrtovi idealno su rješenje za urbane vrtove, osim što štede prostor, mogu se napraviti od različitih već korištenih materijala te su vrlo pogodni za uzgoj biljaka na balkonima, terasama, dvorištima, vrtovima, u kućama i po fasadama. U njima se mogu uzgajati začinske, lisnate, plodovite te aromatske biljke plitkog korijena.

Na radionici, koja će se održati u utorak 28. rujna 2021., ćemo izgraditi jednu vertikalnu gredicu u dvorištu Društvenog centra Rojc u Puli u sklopu Radione Re-Geppetto. Radionicu vodi Ivana Keller, mag. ing. ekološke poljoprivrede, učiteljica vrtlarstva u Osnovnoj waldorfskoj školi u Rijeci, permakulturna dizajnerica te članica Tranzicijske inicijative Rijeka. Trajanje radionice je oko 3- 4 sata (Od 17 do najkasnije 21 sat).

Broj mjesta je ograničen i potrebna je prijava. Rezervirajte svoje mjesto na vrijeme. Za prijave i sve dodatne informacije možete se obratiti na ured@zelena-istra.hr. Događaj će biti organiziran u skladu s trenutnim epidemiološkim mjerama.

 


Ovaj događaj provodi su u okviru projekta "ROJC: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo" koji provodi Savez udruga Rojca u partnerstvu s Gradom Pula-Pola i udrugama Zelena Istra, Čarobnjakov šešir i Merlin, a sufinancirala ga je Europska Unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.996.438,63 kuna / 1.696.972,83 kuna sufinancirano je sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena u ovoj objavi isključiva su odgovornost Saveza udruga Rojca i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.