• E-MAIL

    ured@zelena-istra.hr

  • Telefon

    +385 52 506 065

  • Adresa

    Gajeva 3, 52100 Pula

blog-img-10

Dušica

20. 09. 2021.

Potpisom podržite Manifest o tlu

Zdravo tlo je neophodno za život na Zemlji. Izvor života, zdravlja i blagostanja nalazi se na Zemlji, u zraku, vodi, suncu, tlu i nebu. Ti su elementi temelj samog života. Naštetimo li im na bilo koji način, zapravo sami sebi nanosimo štetu.

U okviru projekta Soil4life, u kojem sudjeluje i Zelena Istra, naši francuski kolege iz organizacije CCIVS (Coordinating Committee for International Voluntary Service) napisali su Manifest o tlu
Pročitajte ga na poveznici i podržite potpisom!

Prvi nacrt Manifesta izradila je 17. listopada 2019. skupina mladih Ambasadora tla tijekom međunarodne obuke o zaštiti i upravljanju tlom koju je, u okviru kampanje za klimatsku pravdu međunarodnog volonterskog servisa, vodio CCIVS.

Manifestom se poziva globalne i lokalne donositelje odluka da podrže hitnu tranziciju prema zdravom okolišu koji podržava život i napredak, a čiji je vitalni temelj upravo tlo po kojem hodamo. Manifest će početkom 2022. biti dostavljen UNESCO-u, UN-ovoj Organizaciji za hranu i poljoprivredu te EU.

Manifest dostupan na 10 jezika (engleskom, talijanskom, španjolskom, francuskom, ruskom, kineskom, arapskom, portugalskom i indonezijskom) mogu podržati pojedinci i kolektivi poput institucija, nevladinih organizacija, sveučilišta, ministarstava. 


Projekt SOIL4LIFE je sufinanciran iz EU programa LIFE. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. 

Stajališta izražena u ovoj objavi isključiva su odgovornost Udruge Zelena Istra i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Fotografije