• E-MAIL

    ured@zelena-istra.hr

  • Telefon

    +385 52 506 065

  • Adresa

    Gajeva 3, 52100 Pula

blog-img-10

Irena B.

26. 10. 2021.

Zelena Istra: održivi projekti zajednice za naš grad!

U četvrtak 28. 10. 2021. od 17 do 20 sati očekuje vas niz zanimljivih prezentacija u prostoru bivšeg Oviessea, Ulica Sergijevaca 49 i 51, u sklopu manifestacije "Dođi u grad - Vieni in Città". Saznajte sve o radu Zelene Istre i načinu na koji se možete aktivnije uključiti i podržati rad udruge. Osim toga predstavit ćemo vam neke od naših programa i aktivnosti:

 

 

DRUŠTVENI VRT
Društveni vrt zaživio je kao mjesto za odmor, druženje, edukaciju o permakulturnom/ekološkom/organskom uzgoju hrane i inkluziju te promociju i praksu zdravog i samoodrživog načina života te jačanja zajednice.
Predstavit ćemo vam brojne aktivnosti koje provodimo u sklopu Društvenog vrta uz degustaciju zalogajčića napravljenih od povrća iz našeg vrta!
Naše volonterke predstaviti će vam kako je organiziran rad u vrtu, kako se možete uključiti, koji su benefiti ovakvog druženja i rada ❤
 
POPRAVLJAONA
Predstavljanje Radione Re-Gepetto Društvenog centra Rojc. Radiona je opremljen prostor u kojem građani mogu besplatno popraviti predmete i uređaje po „uradi sam“ principu. Prezentirat ćemo brojne video materijale nastale u sklopu radionica i popravaka u suradnji s građanima kao i sve važne informacije o radu popravljaone.
 
ZERO WASTE NAČIN ŽIVOTA
Dođite i na licu mjesta se informirajte o „zero waste” načinu života uz puno praktičnih savjeta za svako kućanstvo i demonstraciju praktičnih rješenja. Saznajte kako smanjiti količine otpada u kuhinji, kupaoni, ormaru, kupovini..
 
KOMPOSTIRANJE
Kako napraviti kućni komposter koji je prikladan za balkone i zgrade?
Kako kompostirati. Što su „smeđi” a što „zeleni” sastojci koji idu u komposter? Na licu mjesta ćemo vam pokazati brojne trikove i savjete ...
 
Dođite u grad i upoznajte se s radom Zelene Istre!