• E-MAIL

    ured@zelena-istra.hr

  • Telefon

    +385 52 506 065

  • Adresa

    Gajeva 3, 52100 Pula

blog-img-10

Irena B.

08. 12. 2021.

Zero waste način života i zeleni blagdani – predavanje i radionica

Blagdansko vrijeme je vrijeme kada kupujemo i trošimo još više te stvaramo velike količine nepotrebnog otpada od božićnih ukrasa, nepotrebnih poklona do sjajnih papira za omatanje.  Uz sve zabavne zimsko-blagdanske radosti postavlja se pitanje kako će se sve to odraziti na okoliš u kojem živimo?

Želite saznati kako stvarati manje otpada  u blagdansko vrijeme, ali i u svakodnevnom životu? Zanima vas zero waste ili nula otpada stil života? Pitate se kako smanjiti otpad u kupovini, kuhinji, kupaonici i garderobi? Želite biti sigurni da pravilno odvajate otpad ili saznati kako kompostirati kod kuće? Dođite na predavanje Zelene Istre u srijedu 15.12 2021. u prostoru Srpskog kulturnog centra u Puli.

Predavanje vode Irena Burba i Nina Brnić.  Nakon predavanja očekuje vas i praktična radionica izrade „zero-waste” ukrasnih vrećica  i kutija za poklone koju vodi Andrea Ivančić iz inicijative „Neka otpad otpadne”.

Pakiranje poklona u blagdanskoj sezoni gotovo je neizbježno. Kako ga učiniti ekološki prihvatljivijim i smanjiti upotrebu umjetnih materijala i otpada? Pustite mašti na volju i uz malo kreativnosti umatanje poklona postati će zabavna aktivnost uz korištenje starih novina, kutija i prirodnih materijala. Sav materijal je osiguran- a polaznike molimo da donesu jednu staru kutiju (primjerice od cipela).

Događaj se provodi u suradnji s Gradom Pula i Srpskim kulturnim centrom kojem se zahvaljujemo na prostoru i opremi.

VAŽNO!
Za događaj su potrebne prijave jer je broj sudionika, zbog epidemioloških mjera, ograničen. Prijavite se i osigurajte svoje mjesto na radionici na: ured@zelena-istra.hr

Za građane koji ne mogu prisustvovati uživo, organiziramo i online predavanje i radionicu koje će se održati u utorak, 21.12.2021, od 18:00 sati na platformi ZOOM.

Radionica se organizira uz poštivanje svih važećih preporuka i mjera za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, svi se posjetitelji pozivaju na poštivanje mjera: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te nošenje zaštitnih maski za lice.