• E-MAIL

    ured@zelena-istra.hr

  • Telefon

    +385 52 506 065

  • Adresa

    Gajeva 3, 52100 Pula

blog-img-10

Irena B.

01. 03. 2022.

Zelena radionica: sjetva i sadnja povrtnih kultura

U organizaciji Grupe za urbane vrtove Zelene Istre pozivamo građane na besplatnu radionicu koja će se održati 11. ožujka u 16:30 u Društvenom vrtu na Gregovici.

Radionicu vodi Vedrana Kalac, dipl.ing, agronomije, smjer vrtlarstvo i oblikovanje pejzaža. Iza Vedrane je dugogodišnji rad u hortikulturi, a zadnjih 5-6 godina intenzivno se bavi uzgojem povrća na malo( površini od 800-tinjak kvadrata) te održava različite edukacije.

S dolaskom proljeća dolazi do intenzivnijih radova na otvorenom, pa tako i u povrtnjaku. Ovo je vrijeme provjere i nabavljanja alata, sjemena, supstrata, gnojiva i svega onoga što nam je potrebno za rad u vrtu. Nije potrebno imati mnogo kvadrata zemlje, već i na malim površinama, pravilnim planiranjem i uzgojem mogu se osigurati kvaliteta i količine dovoljne za svakog od nas. Na ovoj radionici upoznat ćemo se s onim od čega sve kreće, to je odabir sjemena i sjemenskih sorti, pravilna sjetva, a kasnije i sadnja presadnica, te odabir supstrata i pribora potrebnih za uspješan rad.

Prijave na ured@zelena-istra.hr . Radionica se održava na otvorenom. Broj mjesta nije ograničen.

Radionica se organizira uz poštivanje svih važećih preporuka i mjera za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, svi se posjetitelji pozivaju na poštivanje mjera: pojačanu osobnu higijenu te fizičku udaljenost.