• E-MAIL

    ured@zelena-istra.hr

  • Telefon

    +385 52 506 065

  • Adresa

    Gajeva 3, 52100 Pula

blog-img-10

Irena B.

07. 03. 2022.

Zelena Istra poziva građane Općine Marčana na niz predavanja o reciklažnom dvorištu i pravilnom postupanju s otpadom

U četvrtak, 10. ožujka u 18:00 sati u prizemlju Župne kuće u Loborici održat će se prvo u nizu predavanja za građane u okviru projekta „Izgradnja reciklažnog dvorišta u Općini Marčana”.
Naime, uskoro se očekuje otvaranje reciklažnog dvorišta na području Općine Marčana pod upravljanjem Pula - Herculanea d.o.o.  te će građani imati prilike, uz novi sustav selektivnog odvajanja otpada od vrata do vrata, pravilno zbrinjavati glomazan, elektronički, opasan i drugi otpad. Reciklažno dvorište se nalazi u gospodarskoj zoni Marčanka, a otvaranje se očekuje kroz mjesec dana.

Zanima vas što sve možete odnijeti u reciklažno dvorište? Ne znate kamo s glomaznim ili elektroničkim otpadom? Želite naučiti kako smanjiti otpad u svom kućanstvu, kako na kreativan način ponovno upotrijebiti predmete i sve o pravilnom odvajanju otpada i kompostiranju? Na predavanju ćete imati priliku dobiti odgovore na sva svoja pitanja. Dođite i informirajte se! Predavanje će održati Irena Burba i Nina Brnić iz Udruge Zelena Istra.

Ostala predavanja održat će se po sljedećem rasporedu:

Divšići – 15. ožujka u 18:00 sati u Društvenom domu
Hreljići – 17. ožujka u 18:00 sati u prostoru NK Omladinac na igralištu u Kujićima
Rakalj – 22. ožujka u 18:00 sati u Društvenom domu
Krnica – 24. ožujka u 18:00 sati u sportskoj dvorani u sklopu Društvenog doma
Peruški - 29. ožujka u 18:00 sati u Društvenom domu
Marčana – 31. ožujka u 18:00 sati na adresi Marčana 161, u sali na katu

Provedba projekta "Izgradnja reciklažnog dvorišta na području Općine Marčana" financirana je sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda.