• E-MAIL

    ured@zelena-istra.hr

  • Telefon

    +385 52 506 065

  • Adresa

    Gajeva 3, 52100 Pula

blog-img-10

Irena B.

17. 03. 2022.

Shabby chic radionica u Radioni Re-Geppetto

Zelena Istra i Savez udruga Rojca pozivaju zainteresirane građane na shabby chic radionicu u Radioni Re-Geppetto u DC Rojc. Radionica će se održati u četvrtak, 31.3. 2022. godine od 16.30 do 18.30 sati. Broj polaznica/ka je ograničen. Građani svoje mjesto mogu rezervirati putem maila: ured@zelena-istra.hr. Radionicu vodi umjetnica Katja Kliba.

Na radionici će polaznici “oživjeti” neki svoj stari predmet. U obzir dolaze drveni, manji predmeti, predhodno izbrušeni poput: manje komode, stolice, sat, ogledalo,lampa, luster,kuhinjski predmeti, vaza,kutija. Predmet koji izaberete je potrebo prethodno  izbrusiti i pripremiti za nove boje koje će mu dati svježinu a možda i novu funkciju u prostoru. Ukoliko trebate prostor za brušenje i pripremu vašeg komada namještaja- možete to učiniti u Radioni Re-Geppetto svakim radnim danom (pon, sri, pet ujutro i uto, čet popodne) prije održavanja same radionice.

Shabby chic je umjetnički smjer koji se pojavio osamdesetih godina u Engleskoj. U početku je bio usmjeren na seoski namještaj, čiji su stil primjetili umjetnici koji su počeli oživljavalti stare objekte, ali na način ne da bi prikrili nedostatke i oštečenja, već da bi ih naglasili, te dali novo ruho predmetu, prostoru, odjeći. Svoj procvat doživljava devdesetih godina prošlog stoljeća kada ga počinju koristit srednje i više klase, te je kao stil ponajviše popularan u uređenju interijera. Shabby chic danas je vintage bezvremenski dizajn osvježen novim detaljima koji zadržava toplinu objekta ili prostora. Funkcionira i u kombinaciji sa modernim dizajnom. Chabby chic je stil kojeg možemo danas svrstati i pod reuse dizajn.

Katja Kliba je interdisciplinarna umjetnica iz Pule koja voli istraživati nove umjetničke dimenzije i tehnike te život općenito. Retrofuturist. Završila je modni i tekstilni dizajn u Ljubljani. Ima svoj brand odjeće, modnih dodataka, dekora… Posljednjih godina radi na grupnim i samostalnim umjetničkim projektima: filmovima i raznim snimanjima, festivalima raznih vrsta i izložbama.

Radionica se organizira uz poštivanje svih važećih preporuka i mjera za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, svi se posjetitelji pozivaju na poštivanje mjera: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te nošenje zaštitnih maski za lice.

Ovaj događaj provodi su u okviru projekta Projekt „ROJC: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo“ provodi Savez udruga Rojca u partnerstvu s Gradom Pula-Pola i udrugama Zelena Istra, Čarobnjakov šešir i Merlin, a sufinancirala ga je Europska Unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.996.438,63 kuna / 1.696.972,83 kuna sufinancirano je sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt je sufinancirao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

Stajališta izražena u objavi isključiva su odgovornost Saveza udruga Rojca i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.