• E-MAIL

    ured@zelena-istra.hr

  • Telefon

    +385 52 506 065

  • Adresa

    Gajeva 3, 52100 Pula

blog-img-10

Irena B.

11. 04. 2022.

Shabby chic radionica i akcija izrade hotela za kukce u Radioni Re-Geppetto

Prošlog tjedna je bilo aktivno i radno u Radioni Re-Geppetto. Uz mentorstvo umjetnice Katje Kliba održana je Shabby chic radionica za građane, a učenici Gimnazije su izrađivali hotel za kukce.

Na radionici su polaznici “oživjeli” svoje stare predmete kao što su manje komode, stolice, ogledala, kutije. Shabby chic je umjetnički smjer koji se pojavio osamdesetih godina u Engleskoj. U početku je bio usmjeren na seoski namještaj, čiji su stil primjetili umjetnici koji su počeli oživljavalti stare objekte, ali na način ne da bi prikrili nedostatke i oštečenja, već da bi ih naglasili, te dali novo ruho predmetu, prostoru, odjeći. Svoj procvat doživljava devedesetih godina prošlog stoljeća kada ga počinju koristit srednje i više klase, te je kao stil ponajviše popularan u uređenju interijera. Shabby chic danas je vintage bezvremenski dizajn osvježen novim detaljima koji zadržava toplinu objekta ili prostora. Funkcionira i u kombinaciji sa modernim dizajnom. Shabby chic je stil kojeg možemo danas svrstati i pod reuse dizajn.

Voditeljica radionice Katja Kliba je interdisciplinarna umjetnica iz Pule koja voli istraživati nove umjetničke dimenzije i tehnike te život općenito. Retrofuturist. Završila je modni i tekstilni dizajn u Ljubljani. Ima svoj brand odjeće, modnih dodataka i dekora.

Vrijedne učenice i profesorice Gimnazije Pula  izrađivale su hotel za kukce koji će svoje mejsto naći u Društvenom vrtu na Gregovici u kojem su učenici  uredili  cvjetnjak.  Gimnazija je partner sa Zelenom Istrom i partnerskim udrugama u društvenom vrtu, a povodom projektnog tjedna u Gimnaziji proveli su aktivnosti vezane za uređivanje društvenog vrta uz mentorstvo profesorice Karin Bolković koja je ujedno i jedna od koordinatorica Društvenog vrta.

Radionice vještina provode su u okviru projekta Projekt „ROJC: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo“ provodi Savez udruga Rojca u partnerstvu s Gradom Pula-Pola i udrugama Zelena Istra, Čarobnjakov šešir i Merlin, a sufinancirala ga je Europska Unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.996.438,63 kuna / 1.696.972,83 kuna sufinancirano je sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda.


 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt je sufinancirao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

Stajališta izražena u objavi isključiva su odgovornost Saveza udruga Rojca i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

 

Fotografije