• E-MAIL

    ured@zelena-istra.hr

  • Telefon

    +385 52 506 065

  • Adresa

    Gajeva 3, 52100 Pula

blog-img-10

Irena B.

19. 04. 2022.

Rezolucija Zemlja- čistimo, kuhamo i družimo se u Društvenom vrtu!

Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje, Zelena Istra i Grupa za urbane vrtove pridružila se nacionalnoj kampanji Večernjeg lista „Rezolucija Zemlja” te u suradnji s MO Gregovica i Odredom izviđača „Istra” i Odredom izviđača "Uljanik" pozivamo građane da nam se pridruže u nedjelju  24.4. u akciji čišćenja i druženju!

11:30 šumica na Gregovici, okupljanje i nastup Zbora Cantus PoPuli te akcija čišćenja šumice (okupljanje je na livadi pored vježbališta u šumici na Gregovici) – akcija „Zeleno srce Grada”
12:30 – akcija čišćenja okoliša Urbanih i Društvenog vrta na Gregovici
13:30 - druženje i ručak u Društvenom vrtu
13:30 - demonstracija i postavljanje hotela za kukce - Gimnazija Pula
Volonteri i koordinatorice društvenog vrta za vas kuhaju ukusna jela od povrća, a građani će imati priliku saznati i kako se i sami mogu pridružiti i postati dio ekipe Društvenog vrta.
Sudionicima će biti osigurane vreće za smeće, rukavice i ručak. Molimo sudionike da s ciljem smanjenja zagađenja jednokratnom plastikom, donesu svoje trajne boce koje će moći puniti u Društvenom vrtu.

„Kažu da za nešto manje od tri desetljeća više neće biti ribe u morima. Za šest desetljeća nećemo se buditi s jutarnjom kavom jer biljka arabika više neće postojati. Kažu da će do 2025. u oceanu na tri tone ribe biti jedna tona plastike. Kažu da svake sekunde bacimo 1000 laptopa i nebrojen broj mobitela... Kažu da naši unuci nikada neće moći doživjeti koraljne grebene niti Amazonu. Zvuči nestvarno, ali ne promijenimo li postojeće ekološke trendove, ovo je naša realnost.”
Pridružite nam se!
Više informacija o projektu Rezolucija Zemlja: https://rezolucijazemlja.hr/