• E-MAIL

    ured@zelena-istra.hr

  • Telefon

    +385 52 506 065

  • Adresa

    Gajeva 3, 52100 Pula

blog-img-10

Irena B.

15. 07. 2022.

Projekcija filma "Mi pokusni kunići"

U sklopu kampanje Srpanj bez plastike Udruga Zelena Istra i Radiona Re-Geppetto vas pozivaju na besplatnu projekciju dokumentarnog filma „Mi pokusni kunići“ (We The Guinea Pigs, 53') i na razgovor nakon filma koji će se održati 21. srpnja u unutrašnjem dvorištu Rojca – tarasa Dnevnog boravka. Cilj događanja je druženje i informiranje o štetnosti jednokratne plastike, kao i ponovnoj uporabi kao rješenju za zagađenje plastikom

Vjerojatno ćemo se složiti da je neetično testirati štetnost kemikalija na ljudima. Međutim, prema mišljenju vodećih stručnjaka iskazanom u dokumentarcu "Mi pokusni kunići", upravo se to događa.

U prošlosti je jedna od dvadeset žena obolijevala od raka dojke. Danas od te zloćudne bolesti obolijeva svaka osma. Plodnost muškaraca prepolovila se u proteklih 50 godina, dok poremećaji pažnje danas zahvaćaju svako deseto dijete.

Film „Mi pokusni kunići“ na primjerima tih bolesti ilustrira opasnost u kojoj se cijelo čovječanstvo nalazi zbog sveprisutnosti endokrinih disruptora. To su tvari koje štetno djeluju na funkciju našeg hormonskog sustava, a često se koriste kao aditivi u plastici.
Film prikazujemo u suradnji sa Zelenom akcijom, Zero Waste Croatia Network i inicijativom Ditch Plastic Croatia u sklopu kampanje Srpanj bez plastike.

Uz projekciju vas očekuju i bon za „besplatan” popravak u našoj Radioni Re-Geppetto, besplatne kokice, piće i poticajna rasprava nakon filma. Pridružite nam se!

Ovaj događaj provodi se u sklopu projekta "ROJC: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo”
kojeg provodi Savez udruga Rojca u partnerstvu s Gradom Pula-Pola i udrugama Zelena Istra, Čarobnjakov šešir i Merlin, a sufinancirala ga je Europska Unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. . Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena u ovom materijalu isključiva su odgovornost Saveza udruga Rojca i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.