• E-MAIL

    ured@zelena-istra.hr

  • Telefon

    +385 52 506 065

  • Adresa

    Gajeva 3, 52100 Pula

blog-img-10

Irena B.

28. 09. 2022.

SitoStisak - diy radionica sitotiska u Radioni Re-Geppetto

Zelena Istra i Savez udruga Rojca pozivaju vas na radionicu sitotiska u Radioni Re-Geppetto u DC Rojc. Radionica će se održati u utorak, 4.10. 2022. godine od 18:00 – 20:00 sati. Broj polaznica/ka je ograničen. Prijave putem maila: ured@zelena-istra.hr
Radionicu vodi dizajner i umjetnik Vjeran Juhas Piro
Sitotisak je jedna od najstarijih tiskarskih tehnika koja se koristila još prije 5000 godina prije n.e. Danas je ova tehnika popularna jer omogućava tzv. „uradi sam“ pristup, pa se koristi pri tisku plakata, odjeće i različitih materijala u nekomercijalnoj modnoj industriji.
U sklopu radionice polaznicima će se u kratkim crticama objasniti način pripreme i izrade motiva za tiskanje. Nakon uvodnog djela polaznici će se okušati u tiskanju već pripremljenih motiva na tekstilne predmete.
Jedan od motiva posvećen je pulskom Lungomareu. Polaznici mogu donijeti svoju staru staru majicu, a dobit će i trajnu platnenu vrećicu na koju će moći tiskati željeni motiv.

Ovaj događaj provodi su u okviru projekta Projekt „ROJC: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo“ provodi Savez udruga Rojca u partnerstvu s Gradom Pula-Pola i udrugama Zelena Istra, Čarobnjakov šešir i Merlin, a sufinancirala ga je Europska Unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.996.438,63 kuna / 1.696.972,83 kuna sufinancirano je sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda.
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Projekt je sufinancirao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Stajališta izražena u objavi isključiva su odgovornost Saveza udruga Rojca i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Sadržaj objave isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

#radionaregeppetto #rojc #reuse #reduce