• E-MAIL

    ured@zelena-istra.hr

  • Telefon

    +385 52 506 065

  • Adresa

    Gajeva 3, 52100 Pula

blog-img-10

Irena B.

02. 11. 2022.

Radionica izrade kućnog kompostera -kompost za 5!

Udruga Zelena Istra i Savez udruga Rojca pozivaju građane na besplatnu radionicu o kompostiranju koja će se održati ove subote od 17 sati u Radioni Re-Geppetto. Iskoristite ovu odličnu priliku da uz vodstvo jedne od vodećih stručnjakinja naučite sve tajne kućnog kompostiranja. Osim toga polaznici će naučiti  izraditi kućni komposter – prikladan za manje prostore kao što je balkon ili hodnik.

Više od 70% komunalnog otpada čini biološki otpad koji se može kompostirati jer je biorazgradiv. Svako kućanstvo ima priliku samostalno i jednostavno zbrinuti vlastiti biološki otpad. Saznat ćete što se sve može kompostirati, koji je idealan omjer, kako izraditi starter  mikroorganizama za kućni komposter te niz korisnih informacija koje će vam olakšati urbano kompostiranje.

Voditeljica radionice je Ivana Keller, magistra i inženjerka ekološke poljoprivrede, permakulturna dizajnerica te urbana vrtlarica. Voli prirodu i svakodnevno uči o njoj, a u svom životu i radu primjenjuje održive metode uz bioetički stav. Održava predavanja i radionice iz područja bioetičke agronomije (permakulturna, biodinamička, ekološka, regeneracijska i urbana poljoprivreda) i etnobotanike.
Radionica je ograničena za 20 sudionika, a prijave su obavezne na e-mail : ured@zelena-istra.hr
Polaznici koji žele izraditi svoj primjerak kućnog kompostera- mogu na radionicu donijeti kantu za kiseljenje kupusa od 60l.

Kompostiranje je samo jedan od načina kako da uključimo održivost u svoj životni stil i čuvamo prirodu. Vrlo je jednostavan čak i u urbanom okruženju kada se postavi samo jedan uvjet: odgovarajući komposter. Moguće je kompostirati i u stanu, na balkonu, u podrumu ili na vašem komadiću zelenila ako ga posjedujete u gradu


Projekt "ROJC: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo" provodi Savez udruga Rojca u partnerstvu s Gradom Pula-Pola i udrugama Zelena Istra, Čarobnjakov šešir i Merlin, a sufinancirala ga je Europska Unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.996.438,63 kuna / 1.696.972,83 kuna sufinancirano je sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena u ovom materijalu isključiva su odgovornost udruge Zelena Istra i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj materijala isključiva je odgovornost udruge Zelena Istra.

#radionaregeppetto #rojc #reuse #reduce #otpad