• E-MAIL

    ured@zelena-istra.hr

  • Telefon

    +385 52 506 065

  • Adresa

    Gajeva 3, 52100 Pula

blog-img-10

Irena B.

04. 11. 2022.

Papiraonica - radionica ručne izrade recikliranog papira

Udruga Zelena Istra i Savez udruga Rojca pozivaju građane na besplatnu radionicu  izrade recikliranog papira koja će se održati u četvrtak 10.11. od 17:30 sati u Radioni Re-Geppetto u DC Rojc. Kroz ovu radionicu ćeš dobiti znanje, savjete i praksu kako napraviti vlastiti reciklirani papir. Voliš se kreativno izražavati i raditi stvari vlastitim rukama? Želiš naučiti proces izrade recikliranog papira?  E pa onda će ti ova radionica baš dobro sjesti! Broj mjesta na radionici je ograničen te su potrebne prethodne prijave na ured@zelena-istra.hr

Radionicu vodi Ana Cvitić iz Pule, magistra dizajna koja od završetka studija ima svoj obrt za dizajn.  Dugo godina je to bio studio za grafički dizajn i digitalni print, a pred koju godinu postaje studio za ručnu izradu papira. "Papir i njegova “moć” je od samog početka studija bio moja strast, koju ću probati prenijeti na sve one koje to bude zanimalo.  Vrlo rado ću podijeliti svo svoje znanje vezano uz papir i uz sam proces izrade sa svima koji dođu. A sve što naučiš i napraviš tokom radionice možeš ponijeti doma i koristiti za svoje buduće projekte primejrice vizitke, umjetnički rad ili pozivnice..” -ističe Ana.

Radionica započinje uvodom u povijest i vrstama papira, te potrebnom alatu za njegovu izradu (u trajanju od 30 min). Zatim slijedi sama izrada papira gdje će svatko po svojim željama izraditi vlastiti papir (1 h). Polaznicima je osigurano  sve potrebno za radionicu (alati, pribor, zaštitne pregače, smjesa za papir, dodaci i dekoracije za papir, kalupi i sita). Budući da se papir mora naknadno sušiti i prešati -polaznici će finalni produkt dobiti poštom na kućnu adresu. Papir kojeg izrađujemo prirodan je i recikliran, bez umjetnih dodataka, koristiti ćemo stari uredski, novinski i drugi iskorišten papir. Dodatke (dekoracije, boje) za izradu papira voditeljica je  većinom sama pripremila ili uzgojila kroz proteklu godinu.


Projekt "ROJC: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo" provodi Savez udruga Rojca u partnerstvu s Gradom Pula-Pola i udrugama Zelena Istra, Čarobnjakov šešir i Merlin, a sufinancirala ga je Europska Unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.996.438,63 kuna / 1.696.972,83 kuna sufinancirano je sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena u ovom materijalu isključiva su odgovornost udruge Zelena Istra i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj materijala isključiva je odgovornost udruge Zelena Istra.
#radionaregeppetto #rojc #reuse #reduce