• E-MAIL

    ured@zelena-istra.hr

  • Telefon

    +385 52 506 065

  • Adresa

    Gajeva 3, 52100 Pula

blog-img-10

Irena B.

28. 11. 2022.

Održana radionica jačanja kapaciteta na temama reuse i repair

 

U četvrtak 24. studenog u Zagrebu je održana radionica jačanja kapaciteta na temama reuse i repair, na kojoj je bilo prisutno 16 organizacija iz 5 europskih zemalja. Radionicu je organizirala Zelena Akcija u sklopu zajedničkog projekta “Communities go circular”.


Na radionici jačanja kapaciteta okupile se partnerske organizacije projekta “Communities go circular” iz Slovenije (Ekologi, KNOF), Italije (ZeroWaste Italy) i Hrvatske (Zelena akcija, Zelena Istra).  Osim njih, prisutni su bili i predstavnici projekta (kojeg vodi Zelena akcija) ‘Towards communities of Reuse practices’ iz Grčke (ECOREC) i Srbije (Volonterski centar Vojvodine). Također, prisutno je bilo još 9 organizacija iz RH koje se bave ili se planiraju baviti ovom važnom temom (Greenpeace Hrvatska, Eko Zadar, Zeleni Osijek, Eko Krka Knin, Argonauta, Vestigium, Krugovi, UZNMK H-alter, Radiona).


Organizacije su na radionici razmijenile iskustva vezana za rad na temama ponovne uporabe i smanjenja nastanka otpada, prokomentirale legislativni okvir u EU i RH, identificirale potencijalne druge partnere te isplanirale buduću suradnju.


Ova je radionica uvodna aktivnost u projektu ‘Communities go circular’ te će stečena znanja i iskustva projektnim partnerima svakako pomoći u uspješnoj provedbi sljedećih projektnih aktivnosti, a prisutnim organizacijama iz RH u daljnjem radu i umrežavanju na ovim važnim temama.


Projekt “Communities go circular” financira Europska unija, u okviru programa Građani, jednakost, prava i vrijednosti (Citizens, Equality, Rights and Values programme - CERV).

Više o projektu ‘Communities go circular’ pročitajte ovdje: https://www.zelena-istra.hr/hr/articles/aktualni-projekti/901/communities-go-circular/.

Financira Europska unija. Izražena stajališta i mišljenja, međutim, odražavaju samo stajališta i miš-
ljenja autora i ne predstavljaju nužno ona Europske unije ili Europske izvršne agencije za obrazova-
nje i kulturu (EACEA). Za njih se ne mogu smatrati odgovornima niti Europska unija niti EACEA.

Fotografije