• E-MAIL

    ured@zelena-istra.hr

  • Telefon

    +385 52 506 065

  • Adresa

    Gajeva 3, 52100 Pula

blog-img-10

Irena B.

06. 12. 2022.

Radionica izrade „zero-waste” blagdanskih ukrasa u Radioni Re-Geppetto

Očekuje nas još jedna besplatna „reuse” radionica u Radioni Re-Geppetto! Ovog puta uz vodstvo pulske kreativke Ive Kreative tj. Ive Kuzmanović. Iva je poznata po svojim kreativnim radionicama te koristi različite likovne tehnike no, naglasak je gotovo uvijek  na ponovnoj uporabi i korištenju prirodnih materijala.  Kako pretvara otpad u poklone, predmete i igračke za igru možete pronaći i u njezinoj knjizi „Kreativne ideje”.

U četvrtak 8. prosinca u 17:30 sati u Radioni Re-Geppetto očekuje vas kreativan proces izrade ukrasa od raznih otpadnih i prirodnih materijala, a izradit ćemo i pokazni bor od suhih grana i sušenog voća koji će krasiti Radionu Re-Geppetto.

Blagdansko vrijeme je vrijeme kada kupujemo i trošimo još više te stvaramo velike količine nepotrebnog otpada od božićnih ukrasa, nepotrebnih poklona do sjajnih papira za omatanje. Uz sve zabavne zimsko-blagdanske radosti postavlja se pitanje kako će se sve to odraziti na okoliš u kojem živimo?  Želite saznati kako stvarati manje otpada u blagdansko vrijeme, ali i u svakodnevnom životu? Osim praktične radionice  izrade „zero-waste” ukrasa očekuje vas i kratko predavanje na temu zelenih blagdana.

Za događaj su potrebne prijave jer je broj sudionika ograničen. Prijavite se i osigurajte svoje mjesto na radionici na: ured@zelena-istra.hr

Radionica je namijenja za odrasle ili za roditelje s djecom. Posebice pozivamo i muškarce, tate, partnere i muževe da se pridruže ovoj kreativnoj radionici.

Projekt “Communities go circular” financiran je od strane EU fondova, program -Građani, jednakost, prava i vrijednosti (Citizens, Equality, Rights and Values programme, (CERV).

Više o projektu ‘Communities go circular’ pročitajte ovdje: https://www.zelena-istra.hr/hr/articles/aktualni-projekti/901/communities-go-circular/.

 

Financira Europska unija. Izražena stajališta i mišljenja, međutim, odražavaju samo stajališta i miš-
ljenja autora i ne predstavljaju nužno ona Europske unije ili Europske izvršne agencije za obrazova-
nje i kulturu (EACEA). Za njih se ne mogu smatrati odgovornima niti Europska unija niti EACEA.