• E-MAIL

    ured@zelena-istra.hr

  • Telefon

    +385 52 506 065

  • Adresa

    Gajeva 3, 52100 Pula

blog-img-10

Irena

24. 01. 2023.

Poziv na akciju 100% naše - more, plaže, obale!

 

 

POZIV NA AKCIJU


100% NAŠE – MORE, PLAŽE, OBALE!

Protiv štetnog prijedloga Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama

 

Građani su s razlogom skeptični oko prijedloga Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama budući da on počiva na konceptu gospodarske eksploatacije pomorskog dobra u turističke svrhe, čime je zakonodavac jasno dao do znanja da naše more, plaže i obale vidi kao primarne resurse za turistički razvoj Hrvatske, nastavljajući trend pretjerane eksploatacije, betonizacije i nasipavanja naše obale. Za nas je pomorsko dobro opće dobro koje pripada svima nama, bez uvjeta i ograničenja! 100% NAŠE I 100% SLOBODNO!

Stoga vas ovim putem pozivamo da se aktivno uključite u akciju 100% NAŠE – MORE, PLAŽE, OBALE! koja će se održati u subotu, 28. siječnja 2023. godine na Portarati u Puli s početkom u 12:00 sati u organizaciji Zelene Istre i Građanske inicijative ZA Lungomare. Cilj akcije je zahtjev za povlačenja prijedloga Zakona iz saborske procedure te izrada potpuno novog prijedloga. Na akciju donesite svoje omiljene ljetne rekvizite, poput maski, dihalica, peraja, ručnika, kupaćih kostima, napuhanaca i sl. kako bismo bili što efektniji u prijenosu poruka!

Također, pozivamo sve koji su u mogućnosti da se priključe i prosvjedu Obala i more, 100% slobodno, 100% naše! u Zagrebu, na Markovom trgu, 2. veljače 2023., s početkom u 12:00 sati. Prosvjed se održava u organizaciji Građanske inicijative Javno je dobro u suradnji s inicijativama i udrugama iz cijele Hrvatske, ponajviše iz obalnih i otočnih zajednica duž Jadrana. 

Zelena Istra organizira polazak autobusom iz Pule. Prijave se primaju na e-mail ured@zelena-istra.hr. Svi prijavljeni bit će pravovremeno obaviješteni o detaljima putovanja.