• E-MAIL

    ured@zelena-istra.hr

  • Telefon

    +385 52 506 065

  • Adresa

    Gajeva 3, 52100 Pula

blog-img-10

Irena B.

16. 02. 2023.

Naučite osnovne vještine popravljanja na radionici "Sam(a) svoj majstor"

Zelena Istra organizira edukativno-praktičnu radionicu svladavanja osnovnih popravaka u kućanstvu. Radionica će se održati 23. veljače od 18 sati u Radioni Re-Geppetto u DC Rojc. Ova radionica namijenjena je svima te je cilj osnažiti žene i muškarce u osnovnim vještinama popravljanja. Popravljanjem i pravilnim održavanjem uređaja produžujemo životni vijek proizvoda i smanjujemo stvaranje glomaznog i elektroničkog otpada.  Na radionici će polaznice i polaznici naučiti kako koristiti osnovni alat, što ako dođe do kratkog spoja ili ako trebamo stisnuti ventil za vodu, odštopati sifon, izbušiti ili zakrpati rupu u zidu itd.

Radionicu vodi majstor i voditelj Radione Re-Geppetto  Marko Grbac Knapić koji će iz vlastitog iskustva prenijeti osnovno znanje kao i praktične trikove. Radionica uključuje teorijski i praktičan dio.

Radionica će obuhvatiti sljedeće teme:
Sigurnost i prva pomoć (osnovna kutija za PP + peroksid, alkohol za dezinfekciju, flaster za spajanje otvorenih rana);  Osnovni alat;  Struja (osigurači, razvodna kutija (vrste), postupanje u slučaju nestanka struje, kratki spoj.; Voda (puštanje vode, ventili, bojler, čišćenje sifona, cijevi; Zidovi ( gletanje, bušenje, tiplanje, gipsani zidovi, vrste podloga itf.)

Broj mjesta na radionici je ograničen. Prijavite se na ured@zelena-istra.hr

Ova radionica se provodi u sklopu projekta “Communities go circular” koji je financiran je od strane EU fondova, program - Građani, jednakost, prava i vrijednosti (Citizens, Equality, Rights and Values programme, (CERV)
Više o projektu ‘Communities go circular’ pročitajte ovdje: https://www.zelena-istra.hr/hr/articles/aktualni-projekti/901/communities-go-circular/.

Rad RadioneRe-Geppetto u 2023. godini sufinancira i Komunalno poduzeće Pula Herculanea d.o.o. te će polaznici i ove radionice moći ostvariti popust na redovne usluge  Pula Herculanee. Ovim se aktivnostima nastavlja edukacija o važnosti osiguravanja održivosti sustava gospodarenja otpadom te mogućnostima ponovnog korištenja različite vrste otpada.