• E-MAIL

    ured@zelena-istra.hr

  • Telefon

    +385 52 506 065

  • Adresa

    Gajeva 3, 52100 Pula

blog-img-10

Nina Brnić

20. 03. 2023.

Naučite osnovne vještine popravljanja na radionici "Sam(a) svoj majstor"

Zelena Istra organizira edukativno-praktičnu radionicu svladavanja osnovnih popravaka u kućanstvu. Radionica će se održati 23. ožujka s početkom u 18 sati u Radioni Re-Geppetto u Društvenom centru Rojc. Ova radionica namijenjena je svima te je cilj osnažiti žene i muškarce u osnovnim vještinama popravljanja. Popravljanjem i pravilnim održavanjem uređaja produžujemo životni vijek proizvoda i smanjujemo stvaranje glomaznog i elektroničkog otpada.  Na radionici će polaznice i polaznici naučiti kako koristiti osnovni alat, što ako dođe do kratkog spoja ili ako trebamo stisnuti ventil za vodu, odštopati sifon, izbušiti ili zakrpati rupu u zidu itd.

Radionicu vodi majstor i voditelj Radione Re-Geppetto  Marko Grbac Knapić koji će iz vlastitog iskustva prenijeti osnovno znanje kao i praktične trikove. Radionica uključuje teorijski i praktičan dio.

Radionica će obuhvatiti sljedeće teme:
Sigurnost i prva pomoć (osnovna kutija za PP + peroksid, alkohol za dezinfekciju, flaster za spajanje otvorenih rana);  Osnovni alat;  Struja (osigurači, razvodna kutija (vrste), postupanje u slučaju nestanka struje, kratki spoj.; Voda (puštanje vode, ventili, bojler, čišćenje sifona, cijevi; Zidovi ( gletanje, bušenje, tiplanje, gipsani zidovi, vrste podloga itf.)

Broj mjesta na radionici je ograničen. Prijavite se na ured@zelena-istra.hr.

Dio je to serije edukativnih radionica namijenjenih svim građanima, s ciljem osvještavanja o važnosti pravilnog odvajanja otpada i upoznavanja s mogućnošću ponovne upotrebe različitih materijala koju provode Komunalno poduzeće Pula Herculanea, uz podršku Grada Pule i partnerstvo s udrugom Zelena Istra.
Radionice će se održavati jednom mjesečno u Radioni Re-Geppetto u Društvenom centru Rojc, a svi sudionici imat će priliku ostvariti dodatne popuste na redovne usluge Herculanee.