• E-MAIL

    ured@zelena-istra.hr

  • Telefon

    +385 52 506 065

  • Adresa

    Gajeva 3, 52100 Pula

blog-img-10

Dunja Mickov

24. 03. 2023.

Prijavi se na besplatne permakulturne vrtlarske radionice s Ivanom Keller u Društvenom vrtu na Gregovici!

Ivana Keller tijekom vikenda, 1. i 2. travnja, od 10:30 do 13:30 sati vodi dvije permakulturne vrtlarske radionice u Društvenom vrtu na Gregovici.

Želiš naučiti kako izraditi gredicu bez kopanja? Zanima te sadnja jestivih ili ukrasnih trajnica? Želiš se upoznati s permakulturom? Ako je tvoj odgovor “da”, požuri i prijavi se na besplatne radionice koje Zelena Istra organizira u Društvenom vrtu na Gregovici! Radionice se održavaju u subotu, 1. travnja, i nedjelju, 2. travnja, od 10:30 do 13:30 sati. Vodi ih Ivana Keller, magistra inženjerka ekološke poljoprivrede, permakulturna dizajnerica te urbana vrtlarica.  

U subotu, 1. travnja, održava se „Radionica urbanog vrtlarstva” na kojoj možeš naučiti kako izraditi gredicu bez kopanja, kako u nju posaditi presadnice i posijati sjeme te se upoznati s osnovama brige o vrtu. Brojne su prednosti gredice bez kopanja u odnosu na klasičnu. Primjerice, tlo je u tim gredicama bogatije mikroorganizmima i nutrijentima, olakšana je borba protiv korova, bolesti i štetočina i manje je potrebe za zalijevanjem.     

U nedjelju, 2. travnja, slijedi “Radionica sadnje trajnih kultura” na kojoj se možeš upoznati s osnovama pripreme tla za sadnju, naučiti kako posaditi različite trajnice - grmolike jestive i ukrasne, te se upoznati s osnovama brige o trajnim kulturama.

Broj mjesta na radionicama je ograničen, a prednost imaju vrtlari koji obrađuju parcele u sklopu Urbanih vrtova na Gregovici te osobe koje su spremne angažirati se volonterski u Društvenom vrtu, prema vlastitim mogućnostima.

Prijaviti se možeš na ured@zelena-istra.hr najkasnije do petka, 31. ožujka u 12 sati. Molimo da prilikom prijave naznačiš na koju se radionicu prijavljuješ.

U e-mailu obavezno navedi:
- ime i prezime
- broj telefona
- na koju radionicu se prijavljuješ (možeš i na obje)
- jesi li spreman/na volonterski se angažirati u Društvenom vrtu, prema vlastitim mogućnostima
- obrađuješ li vrtnu parcelu u sklopu Urbanih vrtova na Gregovici

Radionica se odvija u sklopu projekta “Za(VRT)imo za inkluziju zajedno!”.

Napomene:

  • Planiraj odgovarajuću odjeću i obuću (npr. gumene čizme) te ponesi jedan par vrtlarskih rukavica!
  • Ako se prijaviš na radionicu, pa odustaneš od sudjelovanja, molimo da nam to pravovremeno javiš!

Više o Ivani Keller:

Voli prirodu i svakodnevno uči o njoj, a u svom životu i radu primjenjuje održive metode uz bioetički stav. Održava predavanja i radionice iz područja bioetičke agronomije (permakulturna, biodinamička, ekološka, regeneracijska i urbana poljoprivreda) i etnobotanike. Kompostira, kreira vertikalne vrtove na odbačenim paletama, skuplja i razmjenjuje biljno sjeme, izrađuje biljna gnojiva i sjemenske kupke, gradi hotele za kukce i pčele, proučava ljekovite biljke te aktivno sudjeluje u ozelenjavanju lokalne zajednice. Učiteljica je nastave Vrtlarstva u Osnovnoj waldorfskoj školi u Rijeci.

Fotografija: cookie_studio, Freepik


Ovaj sadržaj omogućen je financijskom podrškom Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru Europskog gospodarskog prostora i Norveških grantova. Sadržaj ove internetske podstranice isključiva je odgovornost  Zelene Istre i ne odražava nužno stavove država donatorica i Upravitelja Fonda.

Projekt "Za(VRT)imo za inkluziju zajedno!" je podržan sa € 90.000,00 financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

Prilozi