• E-MAIL

    ured@zelena-istra.hr

  • Telefon

    +385 52 506 065

  • Adresa

    Gajeva 3, 52100 Pula

blog-img-10

Irena B.

31. 03. 2023.

Posjetite radionicu o održivom gospodarenju otpadom "Smanji, odvoji, kompostiraj, posadi"

U srijedu, 5. travnja u 18:00 sati, u prostoru Vatrogasnog doma u Puli – Šijana na adresi Trg I istarske brigade 13, održat će se predavanje i radionica „Smanji, odvoji, kompostiraj i posadi!“. Svi polaznici radionice imat će priliku uz stručno vodstvo Nine Brnić i Irene Burba iz udruge Zelena Istra doznati više o zero waste stilu života, odnosno načinu na koji se otpad u kućanstvu svodi na nulu ili minimalne količine.

Zanima vas zero waste ili nula otpada stil života? Pitate se kako smanjiti otpad u kupovini, kuhinji, kupaonici i garderobi? Želite biti sigurni da pravilno odvajate otpad ili saznati kako besplatno zbrinuti razne vrste glomaznog i elektroničkog otpada? Niste sigurni koje vrste plastike se odvajaju, a koje su štetne za vaše zdravlje? Želite naučiti kako smanjiti otpad od hrane ili kako napraviti prirodna sredstva za čišćenje? Mislite da je kućno kompostiranje komplicirano i potrebni su vam savjeti? Dođite i naučite nešto novo!

 Svaki sudionik radionice „Smanji, odvoji, kompostiraj i posadi!“ dobit će na poklon sadnicu cvijeća ili začina, ali i popust na usluge tvrtke Pula Herculanee.

 Nakon predavanja polaznici će imati priliku postavljati i pitanja vezana uz probleme s kojima se susreću u svakodnevnom životu, primjerice kako zbrinuti staru garderobu ili koje vrste plastike se mogu odvajati u žute spremnike, a na njih će odgovarati predstavnici tvrtke Pula Herculanea.

 Broj mjesta na radionici nije ograničen, a prijave nisu potrebne.

Radionica „Smanji, odvoji, kompostiraj i posadi!“ dio je serije edukativnih radionica koje tvrtka Pula Herculanea uz podršku Grada Pule provodi jednom mjesečno kako bi građane upoznala s važnosti pravilnog odvajanja otpada i mogućnošću upotrebe različitih materijala.