• E-MAIL

    ured@zelena-istra.hr

  • Telefon

    +385 52 506 065

  • Adresa

    Gajeva 3, 52100 Pula

blog-img-10

Andrea Ivančić

17. 04. 2023.

Akcija čišćenja „Zeleno srce grada” na Gregovici

Dan planeta Zemlje obilježavamo 22. travnja kako bi podsjetili čovječanstvo na opasnost porasta globalnog onečišćenja te kako bi ih potaknuli da osvijeste problem zagađenja okoliša – jer budućnost našeg planeta ovisi o nama!

Povodom dana Planeta zemlje u Subotu 22. Travnja na području MO Gregovica (Šumica na Gregovici) održati će se manifestacija pod nazivom „ Zeleno srce grada“ u sklopu koje vas pozivamo da se pridružite velikoj akciji čišćenja.

Naime, prošle godine u suradnji s projektom Večernjeg lista „Rezolucija Zemlja” na akciji čišćenja okoliša, na više od 30 lokacija u Hrvatskoj i s oko 5000 ljudi, prikupilo se više od 130 tisuća kilograma otpada. Ove godine čistimo više, bolje i jače! Čisti se na više od 70 lokacija, a područje Gregovice jedna je od tih.

Okupljanje započinje ujutro u 10h uz prigodni program i druženje u suradnji s MO Gregovica, Odredom izviđača „Istra, Udrugom celebralne paralize Istarske županije i Zelenom Istrom. Naš poznati umjetnik Robert Pauletta donirao je ART kućice za ptice, te će tada biti i postavljenje.

Pješačit će se zelenim površinama grada, Šumica ne Gregovici - Pragrande „staza Jabuka“ uz akciju čišćenja. Osim toga, Udruga celebralne paralize Istarske županije imati će štand s prigodnim proizvodima koji će biti postavljen u Šumici.

Pozivamo Vas da zasučete rukave i krenete s nama u najveću akciju čišćenja okoliša u hrvatskoj povijesti! Prigodno obilježimo ovaj Dan planeta Zemlje zajedno sa tisuću drugih sugrađana.

Za volontere bit će osigurane majice i zakuska.

Pozovite kolege, prijatelje, obitelj, susjede i budite dio pozitivnih promjena jer i mali koraci čine razliku!