• E-MAIL

    ured@zelena-istra.hr

  • Telefon

    +385 52 506 065

  • Adresa

    Gajeva 3, 52100 Pula

blog-img-10

Irena B.

18. 04. 2023.

„ART4CHANGE” - MEĐUNARODNI JAVNI POZIV ZA UMJETNIKE/CE

Pozivamo te da sudjeluješ u natječaju za najbolje vizualno rješenje na temu klimatskih promjena i kružnih zajednica koji je dio projekta "Communities go Circular".

„Communities Go Circular” je projekt na temu smanjenja nastanka otpada, ponovne uporabe i prava na popravak (REDUCE/REUSE/REPAIR) financiran iz EU programa Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV). Kroz ovaj projekt projektni partneri – Udruga Zelena Istra, Zelena akcija/FOE Croatia, Zero Waste Italy, Ekolozi bez granica i KNOF, provodit će edukaciju na temu Repair & Reuse, poticati osnivanje novih centara za ponovnu uporabu i popravljaona, umrežiti organizacije koje se bave ovim temama, potaknuti promjene u sustavu gospodarenja otpadom i doprinijeti ublažavanju klimatskih promjena.

Glavni cilj projekta je uključiti građane/ke u oblikovanje zero waste kružnih zajednica usmjerenih na sprječavanje proizvodnje otpada, smanjenje emisija stakleničkih plinova i doprinos ublažavanju klimatskih promjena. Više o projektu možeš saznati na: www.zelena-istra.hr, a nakon toga želimo da TI stvoriš priču!

Kome je natječaj namijenjen: Vizualnim umjetnicima/ama, grafičkim dizajnerima/icama, ilustratorima/icama

Projektni zadatak: Osmišljavanje i izrada vizualnog rješenja na temu klimatskih promjena i kružnih zajednica. Odabrana vizualna rješenja koristit će se u međunarodnoj online kampanji s ciljem informiranja i edukacije građana. Neke od tema kampanje: smanjenje nastanka otpada, pravo na popravak, ponovna uporaba, klimatska pravda, poziv na klimatsku akciju.

Prijave trebaju sadržavati:
• ime i prezime autora/ice, adresu i e-mail adresu,
• vizualno rješenje prilagođeno za plakat (B1 format - 70x100 cm u rezoluciji 300 dpi ili u
vektorskom formatu) i formate za objave na Facebooku i Instagramu,
• kratak opis ideje koja stoji iza prijedloga.
Uvjeti natječaja:
• dizajn treba biti originalan rad,
• rješenje svojim izgledom i sadržajem ne smije iskorištavati niti uvrijediti ničija politička,
svjetonazorska, nacionalna, spolna, vjerska ili kulturna opredeljenja ili drugu pripadnost ,
• ukoliko rješenje sadrži tekstualni dio, tekst mora biti na engleskom jeziku,
• svaki natjecatelj/ica može prijaviti najviše dva (2) rada,
• dizajn treba sadržavati logo EU (možete ih pronaći ovdje).

Nagrade:
1. nagrada: 700 €
2. nagrada: 500 €
3. nagrada: 300 €

Odabrano vizualno rješenje koristit će se za potrebe online informativno-edukativne kampanje projekta "Communities go Circular" te na web stranici i ostalim tiskanim i elektronskim materijalima projekta. Nakon završetka natječaja, odabrana rješenja ostaju u isključivom vlasništvu nositelja projekta - Udruge Zelena Istra. Naručitelj zadržava pravo na manje izmjene, u dogovoru s autorom/icom.

Javni natječaj je otvoren od 18. travnja 2023. do 12. svibnja 2023. godine. Prijave se šalju isključivo e-mailom na adresu: ured@zelena-istra.hr. Radove će pregledati i najbolje rješenje odabrati nacionalni žiri koji čine tim dizajnera i umjetnica - Iva Milaković, Noel Mirković i Vjeran Juhas.

VAŽNA NAPOMENA: rok za predaju radova produžen je do 26. svibnja 2023.!

Svi radovi bit će pregledani i ocijenjeni te rezultati natječaja objavljeni do kraja svibnja 2023. Svi sudionici natječaja bit će obaviješteni e-poštom o zaprimanju radova i rezultatima natječaja. Rezultati natječaja bit će objavljeni na službenim web stranicama te Facebooku i Instagramu Zelene Istre. Ako niti jedna prijava ne zadovolji kriterije, natječaj se poništava. Radovi pristigli nakon završetka natječaja neće se uzeti u obzir. Slanjem svog rada autor/ica pristaje na navedene uvjete korištenja. Za dodatne informacije o natječaju i projektu obratite nam se na: ured@zelena-istra.hr.

Projekt “Communities go circular” financiran je od strane EU fondova, program Građani, jednakost, prava i vrijednosti (Citizens, Equality, Rights and Values programme, CERV).

Više o projektu ‘Communities go circular’ pročitajte ovdje: https://www.zelena-istra.hr/hr/articles/aktualni-projekti/901/communities-go-circular/.

Financira Europska unija. Izražena stajališta i mišljenja, međutim, odražavaju samo stajališta i miš-
ljenja autora i ne predstavljaju nužno ona Europske unije ili Europske izvršne agencije za obrazova-
nje i kulturu (EACEA). Za njih se ne mogu smatrati odgovornima niti Europska unija niti EACEA.