• E-MAIL

    ured@zelena-istra.hr

  • Telefon

    +385 52 506 065

  • Adresa

    Gajeva 3, 52100 Pula

blog-img-10

Irena B.

19. 04. 2023.

Inkluzivna radionica izrade kućica za ptice

Želiš naučiti kako izraditi kućicu za ptice od paleta? Ako je tvoj odgovor DA, prijavi se na ovu interaktivnu radionicu!

Radionica se održava u utorak 25. travnja u Radioni Re-Geppetto od 18-20 sati. Dvosatnu radionicu u organizaciji Zelene Istre vodi sada već poznati majstor Marko Grbac Knapić! Na radionici ćemo bušiti, lijepiti i sastavljati kućice, te ćemo ih uz pomoć kore od drveta učiniti privlačnim za njihove buduće stanovnike.  Kućice će doprinijeti održavanju stabilnosti zaštićenih vrsta ptica kao što su žutarica, češljugar, zelendur i zeba. Izradom i postavljanjem jednostavnih drvenih kućica pomoći ćemo njihovu opstanku i gnježđenju što je u urbanim sredinama postao sve veći problem. Jednom kada ih ptičice nasele, pjev ptičica doprinijet će i ljepoti senzornog vrta predviđenom za nježnu stimulaciju čula korisnika vrta.

Prednost prilikom prijava imaju osobe s invaliditetom i roditelji djece s teškoćama u razvoju. Za osobe koje se kreću pomoću invalidskih kolica osiguran je ulaz s istočne strane DC Rojc.

Broj mjesta je ograničen, a prijaviti  se možeš  putem linka do 24.04.

Za sve informacije obratite nam se putem e-maila: ured@zelena-istra.hr ili na broj telefona 099 7058 210

Ova radionica se provodi u sklopu projekta “Communities go circular” koji je financiran je od strane EU fondova, program -Građani, jednakost, prava i vrijednosti (Citizens, Equality, Rights and Values programme, (CERV). Više o projektu ‘Communities go circular’ pročitajte ovdje: https://www.zelena-istra.hr/.../901/communities-go-circular/.

 

Financira Europska unija. Izražena stajališta i mišljenja, međutim, odražavaju samo stajališta i miš-
ljenja autora i ne predstavljaju nužno ona Europske unije ili Europske izvršne agencije za obrazova-
nje i kulturu (EACEA). Za njih se ne mogu smatrati odgovornima niti Europska unija niti EACEA.