• E-MAIL

    ured@zelena-istra.hr

  • Telefon

    +385 52 506 065

  • Adresa

    Gajeva 3, 52100 Pula

blog-img-10

Dunja Mickov

19. 05. 2023.

Prijavi se na društveno uključive vrtlarske radionice s Ivanom Keller u Društvenom vrtu na Gregovici!

Otvorene su prijave na društveno uključive vrtlarske radionice koje se održavaju u  četvrtak u Društvenom vrtu na Gregovici! Radionice u organizaciji Zelene Istre vodi inženjerka ekološke poljoprivrede Ivana Keller. Prijaviti se može za termin od 9 do 12 sati ili od 15 do 18 sati. Osiguran je pristup za osobe s invaliditetom, a po potrebi i tumač znakovnog jezika.
 
Zanima te sadnja jestivih i mirisnih trajnica i povrća? Želiš naučiti više o permakulturi od iskusne stručnjakinje?

Ako je tvoj odgovor potvrdan, požuri i prijavi se na besplatne vrtlarske radionice koje Zelena Istra organizira u Društvenom vrtu na Gregovici! Društveno uključive radionice se održavaju u četvrtak, 25. svibnja, u dva termina, od 9 do 12 sati te druga od 15 do 18 sati. Prijaviti se možeš putem ove poveznice za jedan od dva termina. Radionice vodi Ivana Keller, magistra i inženjerka ekološke poljoprivrede, permakulturna dizajnerica te urbana vrtlarica.

Tijekom radionica izrađuju se dvije osjetilne gredice. U njih se sade trajnice, odnosno mediteransko aromatično bilje te bobičasto voće. U dvije povišene gredice - oblikovane u skladu s potrebama osoba s invaliditetom koje koriste invalidska kolica - sadi se rajčica, bosiljak, peršin, salate i paprike. Sije se i sjeme kadifice, dragoljuba i turskog karanfila.

Broj mjesta na radionicama je ograničen, a prednost imaju osobe s invaliditetom te osobe koje su spremne angažirati se volonterski u Društvenom vrtu, prema vlastitim mogućnostima. U Društvenom vrtu i do vrta osiguran je pristup za osobe s invaliditetom smanjene pokretljivosti, a po potrebi se može angažirati i tumač znakovnog jezika.

Radionice se provode u sklopu projekta “Za(VRT)imo za inkluziju zajedno!”.

Napomene:

  • Planiraj odgovarajuću odjeću i obuću (npr. gumene čizme) te ponesi jedan par vrtlarskih rukavica!
  • Ako se prijaviš na radionicu, pa odustaneš od sudjelovanja, molimo da nam to pravovremeno javiš!


Više o Ivani Keller:
Učiteljica je nastave vrtlarstva u Osnovnoj i Srednjoj waldorfskoj školi u Rijeci. Magistra je i inženjerka ekološke poljoprivrede te permakulturna dizajnerica. Voli prirodu i svakodnevno uči o njoj, a u svom životu i radu primjenjuje održive metode uz bioetički stav. Njeguje tlo, liječi biljke, kompostira biootpad, kreira vertikalne vrtove i hotele za solitarne pčele i korisne kukce, skuplja i razmjenjuje biljno sjeme, od biljaka radi prirodna gnojiva i sjemenske kupke, proučava hrvatsku etnobotaniku i aktivno sudjeluje u ozelenjavanju lokalne zajednice. Znanje dijeli kroz predavanja i radionice o permakulturi te o biodinamičkoj, ekološkoj, regeneracijskoj i urbanoj poljoprivredi. Smatra da se čovjek duhom mora povezati sa svojim vrtom ili poljem kako bi ta suradnja bila održiva. Čovjek i njegov vrt ili polje jedan su (mega)organizam, a zdravo tlo i visoka razina bioraznolikosti su ključevi za ekološku ravnotežu svakog agroekosustava.
                
Fotografija: Benjamin Combs / Unsplash

 

Projekt „Za(VRT)imo za inkluziju zajedno!“ je podržan kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

Izrada ovog materijala omogućena je financijskom podrškom Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova. Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost Udruge Zelena Istra i ne odražava nužno stavove država donatorica i Upravitelja Fonda.

Prilozi