• E-MAIL

    ured@zelena-istra.hr

  • Telefon

    +385 52 506 065

  • Adresa

    Gajeva 3, 52100 Pula

blog-img-10

Irena B.

15. 06. 2023.

Sound Re-Garden u Rojcu- koncert biljaka, DJ setovi i razgovor s umjetnicima

Pridružite nam se u srijedu 21.6. od 19 sati na Sound Re-Garden druženju u Rojcu i poslušajte koncert biljaka, saznajte sve o zanimjivom fenomenu glazbe koju izvode biljke te ostanite na odličnom partiju uz DJ setove Mr. Planta iz C-bastard kolektiva iz Splita te M.G.K. Ulaz je slobodan, a događaj će se održati u unutrašnjem dvorištu Rojca.

Poznato je da sve živa bića zrače, odnosno stvaraju energetsko polje koje varira u odnosu na vanjske utjecaje, raspoloženje itd., pa tako i biljke. Ovim performansom možete zaroniti u biljni svijet, te poslušati glazbu koju one izvode, s obzirom na našu prisutnost i specifičnost ambijenta. Biljke-pjevačice spojene na EEG čitače signala koji pretvaraju električni impuls u MIDI signal postaju glazbenice, pjevačice, skladateljice, improvizatorice i da, glazba biljnog svijeta je čarobna i opuštajuća ;)

U prvom dijelu programa razgovorom i video prezentacijom koja objašnjava povijest interakcije čovjeka i biljke sudjeluju voditelj radione M.G.K. i njegov gost Mr. Plant koji se bavi ovim pitanjima već duže vrijeme kao član C-bastard kolektiva iz Splita. Pokušat će rasvijetliti misteriju postanka i života na zemlji, te objasniti povezanost biljaka i glazbe. Voditelj radione Marko Grbac Knapić govorit će i o procesu izrade vertikalanog vrta koji stvara glazbu te općenito o povezanosti ponovne uporabe i popravaka i umjetnosti. Razgovor će moderirati Boris Bjelica Bebetto.

U drugome dijelu programa poslušjate performance/koncert biljaka. I za kraj slijedi zabava i družnje uz DJ setove M.G.K.-a i Mr. Planta.

Događaj organizira Zelena Istra u sklopu Projekta “Communities go circular” koji je financiran od strane EU fondova, program - Građani, jednakost, prava i vrijednosti (Citizens, Equality, Rights and Values programme, (CERV). Više o projektu ‘Communities go circular’ pročitajte ovdje:
https://www.zelena-istra.hr/hr/articles/aktualni-projekti/901/communities-go-circular/


Nositelj projekta je Zelena Istra, a partneri su Ekologi brez meja, Knof, Zero Waste Italy i Zelena akcija / FoE Croatia je Zelena Istra.


#soundregarden #communitiesgocircular #koncertbiljaka #artistalk #djeset