• E-MAIL

    ured@zelena-istra.hr

  • Telefon

    +385 52 506 065

  • Adresa

    Gajeva 3, 52100 Pula

blog-img-10

Irena B.

26. 06. 2023.

Sound Re-Garden - magična večer uz koncert biljaka

Bilo je magično na Sound Re-Garden koncertu biljaka u Rojcu! Hvala divnoj i brojnoj publici koja je doprinijela ugodnoj i zabavnoj atmosferi <3 U zanimljivom razgovoru s  umjetnicima  voditeljem radione M.G.K. i njegovim gostom Mr. Plantom iz C-bastard kolektiva iz Splita saznali smo sve o zanimjivom fenomenu glazbe koju izvode biljke. Razgovor je  moderirao Boris Bjelica Bebetto. Svakako je bilo najzanimljivije poslušati koncert koji su izvodile biljke-glavne zvijezde večeri bile su lovor Lovro, bosliljak Matilda, limun Limo-Limoncelo za pravi mediteranski štih ;)
Druženje se nastavilo uz DJ setove  Mr. Planta iz C-bastard kolektiva iz Splita te M.G.K.


Poznato je da sve živa bića zrače, odnosno stvaraju energetsko polje koje varira u odnosu na vanjske utjecaje, raspoloženje itd., pa tako i biljke. Ovim performansom publika je zaronila u biljni svijet, te poslušala glazbu koju one izvode, s obzirom na našu prisutnost i specifičnost ambijenta. Biljke-pjevačice spojene na EEG čitače signala koji pretvaraju električni impuls u MIDI signal postaju glazbenice, pjevačice, skladateljice, improvizatorice i da, glazba biljnog svijeta je čarobna i opuštajuća ;)

Događaj organizira Zelena Istra u sklopu Projekta “Communities go circular” koji je financiran od strane EU fondova, program - Građani, jednakost, prava i vrijednosti (Citizens, Equality, Rights and Values programme, (CERV). Više o projektu ‘Communities go circular’ pročitajte ovdje:
https://www.zelena-istra.hr/hr/articles/aktualni-projekti/901/communities-go-circular/

Nositelj projekta je Zelena Istra, a partneri su Ekologi brez meja, Knof, Zero Waste Italy i Zelena akcija / FoE Croatia je Zelena Istra.

#soundregarden #communitiesgocircular #koncertbiljaka #artistalk #djeset

Financira Europska unija. Izražena stajališta i mišljenja, međutim, odražavaju samo stajališta i miš-
ljenja autora i ne predstavljaju nužno ona Europske unije ili Europske izvršne agencije za obrazova-
nje i kulturu (EACEA). Za njih se ne mogu smatrati odgovornima niti Europska unija niti EACEA.

Fotografije