• E-MAIL

    ured@zelena-istra.hr

  • Telefon

    +385 52 506 065

  • Adresa

    Gajeva 3, 52100 Pula

blog-img-10

Irena B.

24. 07. 2023.

Eko art na otoku

Povodom svjetske inicijative „Srpanj bez plastike” u četvrtak 27. srpnja u 11 sati na Fratarskom otoku Zelena Istra, u suradnji s Pula Herculaneom, održat će kreativnu eko radionicu oslikavanja platnenih vrećica te radionicu izrade torbe za špežu/kupovinu od starih majica.
Pozivamo male i velike Puležanke i Puležane i ostale goste koji ljetuju na otoku da nam se pridruže i zabave te nauče nešto korisno.

Korištenjem trajnih torbi smanjujemo upotrebu jednokratnih plastičnih vrećica koje su posebno štetne za morski ekosustav. Ponesite svoje stare majice! Na radionicama ćemo razgovarati o smanjenju nastanka otpada uz demonstraciju praktičnih savjeta o zero waste načinu života tj. smanjenju nastanka otpada, kompostiranju, izradi prirodne kozmetike i prirodnih sredstava za čišćenje".

Prijave nisu potrebne. Ukoliko želite pobjeći od gradskih vrućina – brod Odisej vozi svaki puni sat prema i sa otoka. Radionica će se održati u blizinui buffeta u hladu ;)


Radionica je dio serije edukativnih radionica koje tvrtka Pula Herculanea uz podršku Grada Pule provodi jednom mjesečno kako bi građane upoznala s važnosti pravilnog odvajanja otpada i mogućnošću upotrebe različitih materijala. Svi polaznici radionice dobit će i dodatne predviđene popuste na usluge tvrtke Pula Herculanea.