• E-MAIL

    ured@zelena-istra.hr

  • Telefon

    +385 52 506 065

  • Adresa

    Gajeva 3, 52100 Pula

blog-img-10

Irena B.

05. 10. 2023.

BicPop-Up u Rojcu – akcija popravljanja bicikala

Dođite i popravite svoj bicikl na prvom  BicPop -Up događaju koji će se održati u srijedu 10.10. od 17 do 19:30  sati. Ispred Radione ReGeppetto čekaju vas naši volonteri - majstori/ce  za bicikle: Lea Staver i Goran Bodiš! Ovo je prva akcija volonterske sekcije Radione Re-Geppetto, a ukoliko se pokaže interes građana želja nam je nastaviti s redovitim BicPop akcijama.

Probušila ti se guma na bicikli? Treba ti popraviti kočnicu?  Imaš dijelove za bicikl koji ti ne trebaju?  Imaš bicikl koji nije funkcionalan? Dođi popravi bicikl na pravom mjestu s najboljom ekipom.

Što je BicPop ili Biciklopopravljaona?

Po uzoru na zagrebačku Biciklopopravljaonu Zelene Akcije želja nam je pokrenuti takvu radionu i u sklopu Radione ReGeppetto. Za početak ćemo organizirati ovakve pop-up akcije pa vidjeti postoji li interes.

Svrha Biciklopopravljaone jest pružiti svima zainteresiranima prostor, alate i savjete kako bismo im omogućili da sami poprave svoj bicikl. Biciklopopravljaona je servis za bicikle utemeljen na "uradi sam" principu:korisnice_i sve popravke vrše same_i, uz podršku volonterki_a.  Za razliku od drugih servisa za bicikle, u Biciklopopravljaoni svoj bicikl ne možete jednostavno ostaviti na popravak i vratiti se kad bude gotov. Dežurne volonterke i volontere  možete pitati za savjet ili pomoć pri popravku svog bicikla, a od vas se očekuje dobra volja i želja za upoznavanjem vlastitog bicikla.
Dođite, podržite ovu inicijativu i budite dio nove priče u Rojcu i Radioni ReGeppetto!
Ako se nisi još uključio u sekciju Radione ReGeppetto dođi u srijedu i informiraj se o detaljima.

#radionaregeppetto #sekcija #reuse #reduce #repair #bicpop