• E-MAIL

    ured@zelena-istra.hr

  • Telefon

    +385 52 506 065

  • Adresa

    Gajeva 3, 52100 Pula

blog-img-10

Irena B.

20. 10. 2023.

Radionica: Bojanje tkanine prirodnim bojama

U sklopu programa Radione Re-Geppetto, Herculanea Pula i Zelena Istra pozivaju građane na još jednu radionicu vještina. U četvrtak 26. listopada u 17:30 sati u Radioni ReGeppetto održat će se radionica prirodnog bojanja tkanina s Katjom Kliba.

Na radionici će se moći naučiti na koji način bojiti tkanine na prirodan način, kakve su vrste tkanina pogodne za bojenje i koje se biljke mogu koristiti u tu svrhu, s posebnim osvrtom na biljke koje su dostupne u Istri i svuda su oko nas. Katja će sudionike uputiti u tehnike bojanja, dati savjete i pojasniti postupke. U praktičnom dijelu sudionici će izraditi knjigu uzoraka – tj. moći će isprobati različite biljke na različitim tkaninama te mapu s uzorcima ponijeti kući kao daljnje upute za farbanje kod kuće.

Voditeljica radionice Katja Kliba je interdisciplinarna umjetnica iz Pule koja voli istraživati nove umjetničke dimenzije i tehnike te život općenito. Retrofuturist. Završila je modni i tekstilni dizajn u Ljubljani. Ima svoj brand odjeće, modnih dodataka i dekora.

Prijave na ured@zelena-istra.hr jer je broj sudionika ograničen.

Radionica je dio serije edukativnih radionica i događaja koje tvrtka Pula Herculanea uz podršku Grada Pule provodi jednom mjesečno kako bi građane upoznala s važnosti smanjenja nastanka otpada, ponovne uporabe i pravilnog odvajanja otpada. Svi sudionici sajma dobit će i dodatne predviđene popuste na usluge tvrtke Pula Herculanea.