• E-MAIL

    ured@zelena-istra.hr

  • Telefon

    +385 52 506 065

  • Adresa

    Gajeva 3, 52100 Pula

blog-img-10

Irena B.

06. 11. 2023.

Kretaivno i inspirativno na radionici dekoriranja starog namještaja

U sklopu programa Radione Re-Geppetto, Herculanea Pula i Zelena Istra organizirale su još jednu zanimljivu radionicu vještina „Radionicu dekoriranja - udahnite nov život starom namještaju” uz vodstvo dekorativne slikarice i restauratorice Suzane Desnica.
U čak tri dana polaznice su uz različite tehnike bojanja, ljepljenja, korištenja dekorativnih tkanina i papira te apliciranja i izrada šablona napravili prava umjetnička djela. Od starih komada namještaja popravljanjem i dekoriranjem na kreativan i zabavan način stvorili su dodanu vrijednost starim predmetima.
 Kako kaže jedna polaznica. „Suzana je pravi majstor, puna znanja, kreativnosti i ukusa!
Suzana Desnica, dekorativna slikarica i specijalist za pozlate. Završila je studij dekorativnih tehnika u Briselu i specijalizirala različite tehnike restauracije. Od tada radi  uglavnom u Nizozemskoj, Engleskoj i SAD-u samostalno i u suradnji sa mnogim umjetnicima ,dekorativnim slikarima, konzervatorima, restauratorima, dekoraterima i arhitektima.

Radionica je dio serije edukativnih radionica i događaja u Radioni Re-Geppetto koje tvrtka Pula Herculanea uz podršku Grada Pule provodi jednom mjesečno kako bi građane upoznala s važnosti smanjenja nastanka otpada, ponovne uporabe i pravilnog odvajanja otpada.

#reuse #reduce #repair @Radiona Re-Geppetto

 

 

Fotografije