• E-MAIL

    ured@zelena-istra.hr

  • Telefon

    +385 52 506 065

  • Adresa

    Gajeva 3, 52100 Pula

blog-img-10

Andrea Ivančić

14. 11. 2023.

Projekt Save&Game u početnoj fazi testiranja igara!

𝐏𝐫𝐨𝐣𝐞𝐤𝐭 𝐒𝐚𝐯𝐞&𝐆𝐚𝐦𝐞, pokrenut u sklopu 𝐄𝐑𝐀𝐒𝐌𝐔𝐒+ 𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐚, revolucionaran je u edukaciji o održivosti i klimatskim promjenama kroz 𝐢𝐠𝐫𝐢𝐟𝐢𝐤𝐚𝐜𝐢𝐣𝐮. Mladi su oduševljeni s 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐚𝐤𝐭𝐢𝐯𝐧𝐢𝐦 𝐩𝐫𝐢𝐬𝐭𝐮𝐩𝐨𝐦 𝐮č𝐞𝐧𝐣𝐮, istraživanjem i vizualnim poticajima. Nema više pasivnog sjedenja i prezentacija – igre su put prema svijesti o ekološkim izazovima! 
Reakcije mladih su izuzetno pozitivne, što potvrđuje uspjeh ovog pristupa. Testiranje igara pokazalo je da mladi žele aktivno sudjelovati u učenju o održivosti. Ova entuzijastična reakcija odražava potrebu za inovativnim metodama edukacije. Prvo testiranje prošli smo s učenicima Ekonomske škole Pula.

𝐙𝐚š𝐭𝐨 𝐣𝐞 𝐞𝐝𝐮𝐤𝐚𝐜𝐢𝐣𝐚 𝐨 𝐳𝐚š𝐭𝐢𝐭𝐢 𝐨𝐤𝐨𝐥𝐢š𝐚 𝐯𝐚ž𝐧𝐚, 𝐩𝐨𝐬𝐞𝐛𝐧𝐨 𝐦𝐞đ𝐮 𝐦𝐥𝐚𝐝𝐢𝐦𝐚? 
Statistike pokazuju različitu razinu svijesti o održivosti među europskim zemljama, a mladi često nemaju priliku dobiti obrazovanje o pitanjima okoliša. 𝐄𝐝𝐮𝐤𝐚𝐜𝐢𝐣𝐚 𝐢𝐠𝐫𝐚 𝐤𝐥𝐣𝐮č𝐧𝐮 𝐮𝐥𝐨𝐠𝐮 𝐮 𝐨𝐬𝐧𝐚ž𝐢𝐯𝐚𝐧𝐣𝐮 𝐦𝐥𝐚𝐝𝐢𝐡 𝐳𝐚 𝐤𝐨𝐧𝐤𝐫𝐞𝐭𝐧𝐞 𝐚𝐤𝐜𝐢𝐣𝐞. Osim podizanja svijesti, obrazovanje pruža kompetencije i potiče mlade na razmišljanje o najodrživijim izborima. Postanimo glasnogovornici održivosti u svojim zajednicama! 

Više o projektu potražite na stranicama projekta Save&Game. 

𝐍𝐨𝐬𝐢𝐭𝐞𝐥𝐣 𝐩𝐫𝐨𝐣𝐞𝐤𝐭𝐚: Udruga Zelena Istra
𝐏𝐫𝐨𝐣𝐞𝐤𝐭𝐧𝐢 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐧𝐞𝐫𝐢:
Logopsycom (Belgija)
Mistery TourTour (Italija)

Projekt Save&Game sufinanciran je iz ERASMUS + programa Europske unije, a provodit će se od siječnja 2023. do siječnja 2024. Ovaj post i sadržaj projekta odražavaju stavove autora, a Europska komisija ne može se smatrati odgovornom za bilo kakvo korištenje informacija sadržanih u njima.

Fotografije